Italija ir Malta atsisakė priimti laivą su migrantais | Diena.lt

ITALIJA IR MALTA ATSISAKĖ PRIIMTI LAIVĄ SU MIGRANTAIS

  • 5

Italija ir Malta nepriims savo teritorijoje 141 migranto, kurie yra nevyriausybinės organizacijos „SOS Mediterranee“ laive „Aquarius“. Tai pirmadienį tviteryje pranešė tarptautinė organizacija „Gydytojai be sienų“.

„Maltos ir Italijos pareigūnai informavo „Aquarius“, kad nesuteiks 141 žmogui saugios vietos išsilaipinti“, - sakoma pranešime. Pasak organizacijos atstovų, dabar laivas yra tarp Maltos ir Italijos, jis laukia tolesnių nurodymų.

Anksčiau Italijos vicepremjeras ir VRM vadovas Matteo Salvinis pareiškė, kad laivas „gali plaukti kur nori, tik ne į Italiją“.

Praėjusią savaitę per savo 10-ąją gelbėjimo operaciją po dviejų mėnesių pertraukos laivas „Aquarius“ paėmė 141 migrantą. Jie buvo išgelbėti iš dviejų medinių valčių už maždaug 46 kilometrų nuo Libijos krantų.

Italija ir Malta jau ne pirmą kartą neleidžia prisišvartuoti nevyriausybinės organizacijos laivui su migrantais. Šių metų birželį Italija atsisakė priimti „Aquarius“, kuriame buvo daugiau kaip 600 Viduržemio jūroje išgelbėtų migrantų. Po jos priimti laivą atsisakė ir Malta. Vėliau Ispanijos premjeras Pedro`as Sanchezas pareiškė, kad šalis pasirengusi atidaryti jam uostą. Birželio 17 d. rytą daugiau kaip 600 migrantų buvo atgabenti į Valensiją.

GALERIJA

  • Italija ir Malta atsisakė priimti laivą su migrantais
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

baisus zmones ,jie mums nesuprantami kaip ir mes --jiems..jiems gamta dave zemeje vieta ,kur jie turetu dirbti ,gyventi ,daugintis ir mirti ,,tai jiems gamtos duota vieta [kaip eskimosams---shiaure;;ir tie zmones ne migruoja I Afrika,,jie dekingi Gamtai _motinai,,davusiai jiems TAAA! zemes plota],,o pietiniai -tinginiai[atleiskite] tik pasalpu troksta

Anonimas

Nuskandyti tokius gelbetojus reiktu

...

O juk dėl to antplūdžio labiausiai kaltos tos labdarių grupuotės, svetimų sąskaita ėmė tuos laukinius DARMAI šert, sielvartavo kad Afrikoj keliai blogi, kad jiems sunku tą maistą atvežt... tai tie laukiniai PATYS ir pradėjo plūst kur keliai geri ir VISKAS nemokamai. Įdomi citata: "Mirties bausmė savo esme yra lygiai toks pats neteisingas vaistas prieš nusikalstamumą, kaip ir labdara yra neteisingas vaistas prieš skurdą. // Henry Ford " - kitais žodžiais: KOL yra labdara, TOL ir mirties bausmė BŪTINA.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS