Italija ir Prancūzija apie pabėgėlių prieglobsčio prašymus | Diena.lt

ITALIJA IR PRANCŪZIJA APIE PABĖGĖLIŲ PRIEGLOBSČIO PRAŠYMUS

  • 2

Paryžiuje viešintis Italijos ministras pirmininkas Giuseppė Contė pareiškė esąs už tai, kad pabėgėlių prieglobsčio prašymai būtų nagrinėjami jų kilmės šalyse. „Mes turime sukurti Europos centrus kilmės šalyse“, - sakė jis.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas bendroje spaudos konferencijoje parėmė idėją įsteigti „mūsų prieglobsčio agentūrų filialus, kad šis klausimas būtų sprendžiamas kitoje Viduržemio jūros pusėje“.

E. Macronas kartu pareikalavo didesnio solidarumo su Italija pabėgėlių krizėje ir paragino iš pagrindų reformuoti Europos pabėgėlių politiką ( Dublino reglamentą).

Italijos vyriausybė buvo pagrasinusi atšaukti G. Contės vizitą į Paryžių, kai E. Macronas apkaltino Italiją „cinizmu ir neatsakingumu“ dėl elgesio su daugiau kaip 600 pabėgėlių plukdančiu gelbėjimo laivu „Aquarius“. Italija savo ruožtu apkaltino Prancūziją, kad ši pati priima per mažai pabėgėlių.

Ir Italija, ir Malta šią savaitę atsisakė priimti laivą į savo uostus. Pabėgėliai dabar bus nugabenti į Ispaniją, kur bus vertinama kiekvieno migranto situacija. Prancūzijos vyriausybė taip pat signalizavo pasirengimą priimti pabėgėlius iš laivo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Reikia Šengeną atšaukt.

Gugis

Vyti namo visus "pabegelius".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS