Italija pradėjo tyrimą dėl „Apple“ ir „Samsung“ planuoto „iPhone“ modelių pasendinimo | Diena.lt

ITALIJA PRADĖJO TYRIMĄ DĖL „APPLE“ IR „SAMSUNG“ PLANUOTO „IPHONE“ MODELIŲ PASENDINIMO

  • 1

Italijos konkurencinė taryba svarsto kaltinimus, esą bendrovės „Apple“ ir „Samsung“ slapta lėtino senesnius telefonus, siekdamos priversti vartotojus pirkti naują produkciją.

Vartotojų grupės, veikiančios viso pasaulio mastu, apkaltino šias dvi technologijų milžines vadinamojo „planuoto pasendinimo“ strategija arba kliudymu funkcionuoti savo senesnei produkcijai.

Priežiūros tarnyba AGCM, sulaukusi skundų iš vartotojų ir preliminaraus tyrimo iš savo pačios biurų, pradėjo du atskirus tyrimus dėl „nesąžiningos dviejų technologijų milžinių komercinės praktikos“.

Ekspertų nuomone, neatmetama galimybė, kad, atlikus tyrimą, „Apple“ ir „Samsung“ bendrovėms bus skirtos baudos.

Gruodį „Apple“ pripažino, kad tyčia lėtino kai kurių senesnių „iPhone“ modelių darbą, siekdama išvengti staigaus telefonų išsijungimo. Ji paaiškino, kad telefono ličio jonų baterijos ilgainiui silpsta ir neįveikia apkrovos, dėl to įrenginys gali atsijungti. Tuo tikslu „Apple“ pakoregavo savo operacinę sistemą, sulėtindama tam tikrų užduočių atlikimą.

„Apple“ atžvilgiu tyrimą, be Italijos, pradėjo ir Prancūzija, Izraelis bei Jungtinės Valstijos, tačiau Prancūzija - pirma šalis, pradėjusi baudžiamąją procedūrą prieš bendrovę dėl planuojamo modelių sendinimo. Už tyčinį produktų naudojimo termino trumpinimą gali būti skiriamos baudos iki 5 proc. metinės apyvartos, taip pat gresia ir įkalinimas.

Gruodžio pabaigoje „Apple“ atsiprašė už slaptą tam tikrų „iPhone“ modelių veikimo lėtinimą. Tačiau bendrovė patikino, kad tokių priemonių griebėsi norėdama prailginti baterijos veikimo trukmę, o ne versti vartotojus atnaujinti savo telefoną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Tai jau tikrai, "rupinosi vartotojais", o ne pelno didinimu...kazkodel labai sunku tuo patiketi...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS