Izraelis suteikė naują laiko atkarpą, per kurią civiliai gali trauktis į Gazos Ruožo pietus | Diena.lt

IZRAELIS SUTEIKĖ NAUJĄ LAIKO ATKARPĄ, PER KURIĄ CIVILIAI GALI TRAUKTIS Į GAZOS RUOŽO PIETUS

Izraelio kariuomenė antradienį vėl suteikė galimybę civiliams gyventojams, gyvenantiems Gazos Ruožo šiaurėje, bėgti į pakrantės regiono pietus.

Pasitraukimo koridorius humanitariniais tikslais bus atviras nuo 9 iki 16 val., arabų kalba socialiniame tinkle „X“ paskelbė kariuomenės atstovas spaudai. Jis taip pat paskelbė žemėlapį, kuriame nurodytas numatytas pasitraukimo maršrutas.

Be to, visi civiliai gyventojai, įstrigę pakrantėje dėl vykstančių kovų, nuo 10 iki 16 val. gali vykti pagrindiniu Sala al Dino keliu, sakė jis. Iš ten jie galėtų vykti piečiau Vadi Gazos.

Atstovas taip pat įvardijo du Gazos miesto rajonus, kuriuose nuo 10 iki 14 val.  paskelbta humanitarinė pertrauka. Tai turėtų sudaryti sąlygas ten gyvenantiems žmonėms pasitraukti į pietus, sakė jis.

Visi civiliai gyventojai, kuriems „Hamas“ ekstremistai trukdo bėgti, gali susisiekti su Izraelio kariuomene telefonu arba per „Telegram“ platformą.

Jau kelias savaites Izraelis ragina šiaurinėje užblokuotos pakrantės juostos dalyje, įskaitant Gazos miestą, gyvenančius civilius gyventojus dėl jų pačių saugumo persikelti į pietus. Tačiau pietinėje teritorijos dalyje taip pat buvo surengti keli Izraelio oro antskrydžiai. Kariuomenė teigia, kad jie buvo nukreipti tik prieš „Hamas“ narius.

Šios informacijos nebuvo galima nepriklausomai patikrinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS