J. Assange'as netrukus gali netekti prieglobsčio Ekvadoro ambasadoje Londone | Diena.lt

J. ASSANGE'AS NETRUKUS GALI NETEKTI PRIEGLOBSČIO EKVADORO AMBASADOJE LONDONE

  • 4

Vyriausybių paslaptis viešinančio tinklalapio „WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as (Džulianas Asandžas) netrukus gali netekti prieglobsčio Ekvadoro ambasadoje Londone, penktadienį pranešė situaciją stebintys televizijos CNN šaltiniai.

Pasak jų, J. Assange'ui šiuo metu klostosi „neįprastai bloga“ padėtis, tad „artimiausiomis dienomis“ – Ekvadoro sprendimu ar savo noru, jei diplomatinė misija taikys jam pernelyg griežtų apribojimų – jis gali palikti ambasadą.

2017-ųjų gegužę išrinktas Ekvadoro prezidentas Leninas Morenas (Leninas Morenas) anksčiau vadino „WikiLeaks“ įkūrėjo situaciją „paveldėta problema“.

Jei J. Assange'as išeis iš Ekvadoro ambasados, jis veikiausiai bus suimtas ir išduotas Jungtinėms Valstijoms, kaltinančioms jį slaptos informacijos skelbimu.

Pats J. Assange'as teigia, kad išbuvo atstovybėje 2 720 parų, įskaitant 53 dienas visiškos izoliacijos nuo išorinio pasaulio.

Jo teisininkai teigia, kad jis nepadarė jokių nusikalstamų ar smerktinų veiksmų ir „tiesiog skelbė gaunamą medžiagą, kaip tą daro įprasta žiniasklaida“.

Ekvadoro ambasadoje Londone „WikiLeaks“ įkūrėjas slapstosi nuo 2012-ųjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

faktas

nesiseka beretnykams su psichiatrais...

Faktas. Nesiseka Putinui

Asanžas neteks prieglobsčio, o Putinas vieno iš patikimiausių propagandos ir šmeižto ruporų. Taip patogu buvo svetimomis rankomis žarijas žarstyti – pamėtėjai reikiamos informacijos, o tas kvailys toliau visą juodą darbą atlikdavo ir dar kaltę prisiimdavo. Didekis nuotolis Putinui jo informaciniame kare prieš Vakarus.

hahaha

Benamio suns likimas laukia liberastinio ,,teisuolio,, isanges pavarde.To ,ka turi,pats nusipelne.Gaila tik,kad vakarieciai,kaip ruskiai,negali jo pavaisinti polonio arbatele.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS