J. Bidenas pasikalbėjo su B. Netanyahu: įmanoma sukurti tam tikrą palestiniečių valstybę | Diena.lt

J. BIDENAS PASIKALBĖJO SU B. NETANYAHU: ĮMANOMA SUKURTI TAM TIKRĄ PALESTINIEČIŲ VALSTYBĘ

  • 12

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) penktadienį pareiškė, kad vis dar įmanoma, jog Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) sutiks su tam tikra palestiniečių valstybės forma.

Šie komentarai nuskambėjo po to, kai penktadienį abu vadovai pirmą kartą po beveik mėnesio pertraukos surengė derybas.

Valstybių lyderiai pasikalbėjo telefonu po to, kai B. Netanyahu atmetė JAV raginimus mažinti karinio puolimo Gazos Ruože mastą ar imtis žingsnių dėl palestiniečių valstybės įkūrimo po karo.

Pokalbio metu J. Bidenas pažymėjo, kad, nepaisant Izraelio ministro pirmininko pastabų, gali būti, jog B. Netanyahu pritartų tam tikram vadinamajam dviejų valstybių sprendimui, apie kurį jau dešimtmečius kalbama kaip apie būdą sumažinti įtampą Artimuosiuose Rytuose.

„Egzistuoja kelios dviejų valstybių sprendimų rūšys. Yra nemažai šalių, kurios yra Jungtinių Tautų narės ir kurios (...) neturi savo kariuomenių“, – žurnalistams Baltuosiuose rūmuose teigė prezidentas.

„Taigi, manau, kad yra būdų, kaip tai galėtų pasiteisinti“, – pridūrė jis.

Paklaustas, ką galėtų pasiūlyti Izraelio ministras pirmininkas, J. Bidenas atsakė, kad apie tai informuos.

J. Bidenas ir B. Netanyahu paskutinį kartą kalbėjosi praėjusių metų gruodžio mėnesio pabaigoje ir nuo to laiko tarp jų įsivyravo tyla, dėl kurios kilo daug klausimų apie nesutarimus.

Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija: per karą žuvo mažiausiai 24 927 žmonės

„Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija šeštadienį pranešė, kad per spalio 7 dieną prasidėjusį palestiniečių kovotojų grupuotės ir Izraelio karą žuvo mažiausiai 24 927 žmonės.

Ministerijos pranešime teigiama, kad per pastarąją parą užregistruoti 165 žuvusieji, o iš viso per tris kovos mėnesius Gazos Ruože buvo sužeisti 62 388 žmonės.

Izraelio karas prieš „Hamas“ Gazos Ruože prasidėjo po kruvino kovotojų spalio 7-osios išpuolio, per kurį, Izraelio duomenimis, žuvo apie 1 140 žmonių, daugiausia civilių.

Tą dieną kovotojai taip pat paėmė įkaitais apie 250 žmonių, iš kurių, Izraelio pareigūnų teigimu, 132 tebėra Gazos Ruože, o mažiausiai 25, kaip manoma, žuvo.

Atsakydamas į tai, Izraelis pažadėjo sunaikinti grupuotę ir pradėjo nesiliaujantį bombardavimą bei sausumos invaziją, dėl kurių didelė Gazos Ruožo dalis virto griuvėsiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

nu kodel

toks didelis blogis Žemeje žydai ?

TIL LAISVE

Palestinai ! gali atnesto žydam ramesni gyvenima planetoje ir kuo jie ilgiau žudys ir groais Palestina ,tuo sunkisu bus biti zemeje ,nes musulmonu pasaulis sito žydam matyt niekada neatleis ,uz ju skriaudas nuo 1948 metu

pastaba

pagal komus supranti, kad mes nemoksu salis. ir ka mokina mokykloje? o gal smegenines susalo, kad nieko neismanome?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS