J. Borrellis: D. Trumpo planui dėl Ukrainos reiktų stebuklo | Diena.lt

J. BORRELLIS: D. TRUMPO PLANUI DĖL UKRAINOS REIKTŲ STEBUKLO

  • 0

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) pirmadienį paragino Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) pasidalyti savo „stebuklinga formule“ taikai Ukrainoje po to, kai buvęs Jungtinių Valstijų prezidentas pareiškė galįs užbaigti karą per 24 valandas.

„Maniau, kad stebuklai vyksta tik Lurde, – sakė J. Borrellis, turėdamas omenyje katalikų piligrimystės vietą Prancūzijoje. – Mums nepavyko sugalvoti stebuklingos formulės, kaip išspręsti problemą per 24 valandas, bet, kaip supratau, [ukrainiečių] prezidentas [Volodymyras] Zelenskis pakvietė prezidentą D. Trumpą vykti į Kyjivą ir greitai rasti sprendimą.“

J. Borrellis pridūrė: „Žmonės, kurie labiausiai nori taikos, kurie labiausiai nori, kad karas baigtųsi, žinoma, yra ukrainiečiai, ir esu tikras, kad jie labai apsidžiaugtų, jei prezidentas D. Trumpas jiems pateiktų stebuklingą formulę, kaip užbaigti karą per 24 valandas.“

D. Trumpas – neabejotinas respublikonų favoritas, siekiantis tapti partijos kandidatu lapkritį įvyksiančiuose JAV prezidento rinkimuose – ne kartą gyrėsi, kad jei grįžtų į valdžią, per vieną dieną galėtų užbaigti Rusijos karą.

Buvusi realybės šou žvaigždė aiškiai nepritaria tolesnei pagalbai Ukrainai, kurios reikalauja JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas), ir sako, kad tai pinigų švaistymas ir kad Rusija greičiausiai laimės.

V. Zelenskis yra pripažinęs, kad jei D. Trumpas vėliau šiais metais rinkimuose įveiktų J. Bideną, jis greičiausiai vykdytų „kitokią politiką“ karo atžvilgiu.

Gairės: Josepas Borrellis, ES, Donaldas Trumpas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS