J. C. Junckeris norėtų, kad Didžioji Britanija ateityje vėl taptų Bendrijos nare | Diena.lt

J. C. JUNCKERIS NORĖTŲ, KAD DIDŽIOJI BRITANIJA ATEITYJE VĖL TAPTŲ BENDRIJOS NARE

  • 1

Europos Komisijos (EK) pirmininkas Jeanas Claude'as Junckeris trečiadienį tvirtino, kad palaikytų Didžiąją Britaniją, jei ši po „Brexit“ panorėtų vėl tapti Europos Sąjungos (ES) nare.

J. C. Junckeris tokią mintį išsakė kitą dieną po to, kai Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkas Donaldas Tuskas užtikrino Jungtinę Karalystę (JK), kad jei ji pakeistų savo nuomonę, „mūsų širdys ir toliau yra jai atviros“.

J. C. Junckeris savo ruožtu „Brexit“ pavadino katastrofa ir „situacija, kurioje daug ką praranda tiek Didžioji Britanija, tiek ES.„

„Ponas Tuskas sakė, kad mūsų rankos tebėra ištiestos. Jei britai norėtų paieškoti kito kelio nei „Brexit“, esame pasiruošę apie tai pasikalbėti“, - Europos Parlamento (EP) nariams Strasbūre sakė J. C. Junckeris.

„Pastebėjau, kad Londone toks pasiūlymas buvo sutiktas gan irzliai. Bet net jei britai išstotų iš Bendrijos pagal 50-ąjį straipsnį, dar yra ir 49-asis straipsnis, kuris leidžia šalims pakartotinai tapti narėmis. Norėčiau to“, - pridūrė EK vadovas.

Atsakydamas į kritiką, kad ES vis dar nesupranta prie „Brexit“ atvedusių euroskeptiškų nuotaikų, J. C. Junckeris pripažino, kad kaltė dėl to, jog Didžioji Britanija Bendrijoje „niekuomet nesijautė visiškai gerai“, gula ant daugelio asmenų pečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

juk

kolonijas okupuoti buvo lengviau p. lordai kolonizatoriai ir kt. homozmogenai tai kur dingo tas britiskas konservatizmas ir pastovumas juk fareru salas tai okupavo g. ledi o si ledi turbut is svino?.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS