J. Trudeau ragina kanadiečius negyventi baimėje | Diena.lt

J. TRUDEAU RAGINA KANADIEČIUS NEGYVENTI BAIMĖJE

  • 2

Kanados premjeras Justinas Trudeau (Džastinas Triudo) antradienį paragino kanadiečius negyventi baimėje po išvakarėse Torontą sukrėtusios „beprasmiškos atakos“, kai vienas vyras mikroautobusu rėžėsi į pėsčiuosius; per išpuolį žuvo 10 žmonių, o dar 15 asmenų buvo sužeisti.

„Negalime kiekvieną dieną savo kasdienius gyvenimus imti gyventi baimėje ir neužtikrintume“, – sakė premjeras per spaudos konferenciją Otavoje.

„Kanadiečiai visoje šalyje yra šokiruoti ir nuliūdinti šios beprasmiškos atakos“, – sakė J. Trudeau.

Vis dėlto jis pridūrė, kad „privalome likti šalimi, kuri yra atvira ir laisva bei patogi savo vertybėmis; ir tęsime tai daryti“.

Pareigūnai „apsvarstys besikeičiančias situacijas, su kuriose atsiduriame, ir padarys viską, ką galime, kad kanadiečiai būtų saugūs“, sakė premjeras.

25 metų Alekas Minassianas (Alekas Minasianas) „tyčia“ nukreipė nuomojamą mikroautobusą ant šaligatvio judrioje Toronto gatvėje pirmadienio popietę.

Beveik kilometrą nestabdęs transporto priemonės jis parbloškė dešimtis žmonių. 10 asmenų žuvo.

Antradienį į teismą atvesdintam A. Minassianui buvo pateikti kaltinimai dėl 10 tyčinių nužudymų ir 13 pasikėsinimų nužudyti.

Viešojo saugumo ministras Ralphas Goodale'as (Ralfas Gudeilas) sakė, kad „remiantis visa šiuo metu turima informacija, atrodo, kad šis konkretus incidentas nėra niekaip susijęs su nacionaliniu saugumu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Realybė

JAV vasalai visada jaus nepiulnavertiškumo kompleksą, todėl drebės.

tai

beprasmis tusciazodziavimas kaip ir visu marioneciu......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS