J. Tymošenko Ukrainos prezidentą kaltina rinkimų rezultatų klastojimu | Diena.lt

J. TYMOŠENKO UKRAINOS PREZIDENTĄ KALTINA RINKIMŲ REZULTATŲ KLASTOJIMU

  • 4

Kandidatė į Ukrainos prezidentus, partijos „Batkivščyna“ („Tėvynė“) lyderė Julija Tymošenko antradienį patikino, kad dabartinis valstybės vadovas Petro Porošenka nesąžiningai pateko į antrąjį prezidento rinkimų etapą, tačiau ji neketina skųsti teismui balsavimo rezultatų.

„Rinkimai (buvo) Prošenkos suklastoti. Jo neturi būti antrajame ture, jis ten pateko nesąžiningai. Dabar, žinau, jums kyla klausimas, ar mūsų komanda, kreipsis į teismą ir apskųs šiuos rezultatus. Galiu pasakyti iš karto, kad į teismą mes nesikreipsime“, – pareiškė J. Tymošenko per spaudos konferenciją Kijeve.

Pasak buvusios premjerės, ji su komanda priėmė tokį sprendimą, nes nesitiki teisingumo Ukrainos teismuose.

Dabartinis prezidentas „privatizavo teismų sistemą“, tad ji nepriims teisingo sprendimo dėl vykusio balsų klastojimo rinkimuose, nurodė J. Tymošenko.

„Mes tiesiog švaistytume laiką tikėdamiesi, ko nėra prasmės tikėtis“, – pridūrė „Batkivščyna“ lyderė.

Ji taip pat sakė, jog neketina raginti ukrainiečių, kad jie rengtų protesto akcijas dėl suklastotų rinkimų rezultatų.

„Jūs žinote, kokioje padėtyje šalis, žinote, kad ji atsidūrė ant išgyvenimo ribos. Ir gerai suvokiame, kad bet koks raginimas žmonėms dalyvauti protesto akcijose gali tapti tramplinu su Ukraina kariaujančiai valstybei agresorei. Niekada neleisiu griauti stabilumo Ukrainoje, kurstyti mūsų vidaus susipriešinimo“, – tikino J. Tymošenko.

Negalutiniais duomenimis, J. Tymošenko rinkimų pirmajame ture užėmė trečią vietą po Volodymyro Zelenskio ir P. Porošenkos.

Pasak J. Tymošenko, nė vienas iš kandidatų, patekusių į antrąjį rinkimų etapą, nėra pajėgus spręsti dabartinių Ukrainos problemų, todėl ji neketina nė vieno iš jų paremti.

Politikė pridūrė, jog šalis dabar yra atsidūrusi kritinėje padėtyje: vyksta karas, sugriauta ekonomika ir valstybės valdymo institucijos, žmonės skursta.

„Ukrainos (laukia) labai dideli iššūkiai. Problema Ukrainoje yra labai didelė. Manau, kad nė vienas iš kandidatų, CRK sprendimu patekusių į antrąjį turą, nesusitvarkys su šiais iššūkiais, neužbaigs karo ir (neišspręs) problemos“, – kalbėjo J. Tymošenka Kijeve.

„Todėl negaliu imtis atsakomybės už kokius nors patarimus“, – pridūrė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Babunė

Tik Rusijos aiškiaregiai, klonuotieji Gebelsas, Hitleris, Bormanas, Miuleris ir kiti, mato ir piktinasi Porošenka: - Banderofcas, fašistas, žmogžudys, kanibalas ir taip toliau, ir dar baisiau... Tam pritaria ir litovcai rusofilai..

Artūras

Manau pilietinis karas dar ilgai tęsis kol bus tokių valkatų...

Petras

Tymošenko net nesitikėjo,kad žmonės nėra visiški idijotai..o tiek babkių sukišta...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS