JAV ambasadorė prie JT: pasauliui turi kelti baimę išvados dėl incidento Solsberyje | Diena.lt

JAV AMBASADORĖ PRIE JT: PASAULIUI TURI KELTI BAIMĘ IŠVADOS DĖL INCIDENTO SOLSBERYJE

  • 7

Tarptautinė bendruomenė turėtų jausti didžiulę baimę, sužinojus apie britų tyrėjų išvadas dėl buvusio rusų šnipo apnuodijimo anksčiau šiais metais Solsberyje, ketvirtadienį pareiškė JAV ambasadorė prie Jungtinių Tautų Nikki Haley (Niki Heili).

„Visi turėtų būti įbauginti iki tirtėjimo dėl šito tyrimo rezultatų“, – sakė ji per JT Saugumo Tarybos posėdį.

Pasak N. Haley, britų tyrimas buvo išsamus ir objektyvus.

Be to, JAV ambasadorė prie JT apkaltino Rusiją „bandant nukreipti dėmesį nuo to, kad ji yra atsakinga už tai, kas įvyko (Solsberyje)“.

Pasak N. Haley, tarptautinės bendruomenės užduotis dabar – padėti Londonui rasti asmenis, įtariamus įvykdžius išpuolį prieš buvusį Rusijos šnipą Sergejų Skripalį ir jo dukrą.

Trečiadienį Didžioji Britanija pareiškė kaltinimus dviem rusams – Aleksandrui Petrovui ir Ruslanui Boširovui, įtariamiems pasikėsinimu nužudyti S. Skripalį ir jo dukrą. Britų tyrėjų nuomone, šie vardai yra pseudonimai.

Kalbėdama parlamente, JK premjerė Theresa May (Tereza Mei) pareiškė, kad šie įtariamieji yra „Rusijos karinės žvalgybos GRU darbuotojai“.

S. Skripalis ir jo dukra Julija buvo rasti netekę sąmonės kovo pradžioje Solsberyje. Netrukus Th. May pareiškė parlamente, kad jiedu buvo apnuodyti nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, sukurta Rusijoje.

Maskva mestus jai kaltinimus paneigė ir atkreipė dėmesį, kad Rusija sunaikino visas cheminio ginklo atsargas prižiūrint OPCW.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Zelemunčikas

Šalių ambasadoriai Jungtinėse tautose tam,kad kelti baimę pasaulyje.

tam --- azuolas --

isspjauk byr......a is dantu pakrumiu bandiuga--mankurte suknistas , eik uz kgbesnikus balsuot ir paprasyk kad dar viena ordena KGBstukacius ant kaklo uzkabintu ,uz lietuviu 36 tukst, ir 200 tukst zydu iszudyma...

butent ..pasauliuj turetu kelt baime

britu tyreju isvados del apnuodijimo Solsberyje ,,, nes tokiu nusikliedejimu teisinej praktikoj ,o ir aplamai politikoj niekur neberasit....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS