JAV: finansų lyderių derybų darbotvarkėje bus įšaldyto Rusijos turto klausimas | Diena.lt

JAV: FINANSŲ LYDERIŲ DERYBŲ DARBOTVARKĖJE BUS ĮŠALDYTO RUSIJOS TURTO KLAUSIMAS

Pasaulio finansų lyderių susitikimai Tarptautiniame valiutos fonde (TVF) ir Pasaulio banke suteiks progą padaryti pažangos dėl įšaldyto Rusijos turto pasitelkimo siekiant padėti Ukrainai, sako JAV Iždo departamento aukšto rango pareigūnas.

Šią savaitę Vašingtone įvyksiančiose TVF ir Pasaulio banko derybose Jungtinėms Valstijoms atstovaus tokie lyderiai kaip iždo sekretorė Janet Yellen (Džanet Jelen).

Tarp darbotvarkės klausimų taip pat bus Irano atakos prieš Izraelį poveikis. Vis dėlto ypač tikimasi pokalbių apie tai, kaip pasinaudojant įšaldyto Rusijos turto verte paremti Ukrainos pasipriešinimą ir atstatymą ilguoju periodu, reporteriams sakė minėtas pareigūnas.

Vašingtone ir Europoje vis labiau raginama įkurti fondą Ukrainai, panaudojant milijardus dolerių iš Rusijos sąskaitų, investicijų ir kitokio įšaldyto turto.

Rusijos turtas Vakaruose buvo įšaldytas dėl 2022-ųjų vasarį pradėtos Maskvos invazijos į Ukrainą.

Pirmadienį minėtas JAV Iždo departamento pareigūnas reporteriams taip pat sakė: „Noriu griežčiausiais žodžiais pasmerkti Irano savaitgalio ataką prieš Izraelį.“

Pavadinęs Iraną ir jo statytinius „destabilizuojama jėga“ Artimuosiuose Rytuose, pareigūnas pridūrė, kad pastarojo meto įvykiai turi būti reikšminga susitikimų tema prezidentui Joe Bidenui (Džo Baidenui) vadovaujant tarptautiniam atsakui.

Trečiadienį J. Yellen susitiks su kolegomis iš Japonijos ir Pietų Korėjos, koordinuoti įvairių klausimų, nuo sankcijų iki tiekimo grandinių saugumo, nurodo Iždo departamentas.

J. Yellen taip pat daug dėmesio skirs JAV santykių su Kinija valdymui. JAV iždo sekretorė neseniai lankėsi Kinijoje, kur reiškė susirūpinimą dėl jos perteklinių gamybos pajėgumų.

„Tikimės toliau pasistūmėti į priekį dėl mūsų bendro darbo tvaraus finansavimo klausimu“, – sakė minėtas Iždo departamento pareigūnas.

Iždo departamentas šią savaitę taip pat turi surengti ketvirtą JAV ir Kinijos ekonomikos ir finansų darbo grupių susitikimą.

Tikslas yra pradėti keistis detalesniais duomenimis ir bandyti daryti pažangą tokiais klausimais kaip subalansuotas ekonomikos augimas ir pertekliniai gamybos pajėgumai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

<to tu chuililo

Koks esi šudo gabalas driskis, kad savo šudiška nuomonė rašai komentarosę? Šude laikyk sau

Cha

Rusų įšaldytas turtas ,tai daugumoje vakarų skolos vertybiniai popieriai,o vakarai skolų nenori apsimoketi ne tik rusams ,bet ir ukrainiečiams

chutin puilo

Konfiskuoti fašistų turtą, pirkti ginklus ir atiduoti Ukrainai. Masto dar jie...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS