JAV grasina N. Madurui „didžiule reakcija“ | Diena.lt

JAV GRASINA N. MADURUI „DIDŽIULE REAKCIJA“

JAV prezidento Donaldo Trumpo patarėjas saugumo klausimais Johnas Boltonas įspėjo dėl smurto panaudojimo prieš Venesuelos opoziciją ir amerikiečių diplomatus. Bet koks smurtas ir bauginimai JAV diplomatų, Venesuelos laikinuoju prezidentu pasiskelbusio Juano Guaido ir opozicijos vyraujamo parlamento atžvilgiu „reikštų rimtą išpuolį prieš teisinę valstybę“ ir sukeltų „didžiulę reakciją“, rašė J. Boltonas sekmadienio vakarą tviteryje.

Kitoje tviterio žinutėje pareigūnas pridūrė: „Mes esame čia, kad paragintume visas šalis paremti demokratinius Venesuelos gyventojų siekius, kai šie mėgina išsivaduoti iš neteisėto buvusio prezidento N. Maduro“.

Prieš tai N. Maduras atmetė ES reikalavimą per savaitę surengti laisvus ir demokratiškus rinkimus. Opozicijos vyraujamo parlamento pirmininkas Juanas Guaido trečiadienį pasiskelbė laikinuoju šalies prezidentu.

JAV ir daug Lotynų Amerikos šalių jau pripažino jį naujuoju prezidentu. Rusija, Kinija, Iranas ir Turkija tuo tarpu toliau remia socialistą N. Madurą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Jankiai be ultimatumų negali.

Anonimas

Išvogė jankių teroristai naftą iš Irako, dabar jau gviešiasi ir į Venesuelą.

Ooo

Jankiu kruviną dermokratija jau peržengė visas ribas,Maduras yra teisėtas prezidentas ,o jankiu pakalikas apsišaukėlis niekas jo nevertina ir visi kas gaus pinigus bus jankiu pakalikai nes kruvini šalių savų tautų susirėmimai tai tik Amerikos niekšu darbas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS