JAV: Iranas ateityje gali perduoti Rusijai balistinių raketų | Diena.lt

JAV: IRANAS ATEITYJE GALI PERDUOTI RUSIJAI BALISTINIŲ RAKETŲ

JAV vyriausybė būgštauja, kad Iranas ateityje gali perduoti Rusijai balistinių raketų, kurias ši naudotų kare prieš Ukrainą.

Mainais už tokią paramą Rusija pasiūlė Teheranui beprecedentį bendradarbiavimą gynybos srityje, antradienį Vašingtone sakė Nacionalinės saugumo tarybos komunikacijos vadovas Johnas Kirby‘is.

Anot jo, per vizitą Irane rugsėjį Rusijos gynybos ministrui Sergejui Šoigu buvo parodytos balistinės raketos. „Todėl esame sunerimę, kad Iranas svarsto dabar aprūpinti Rusiją balistinėmis raketomis karui Ukrainoje“, – kalbėjo J. Kirby‘is.

Balistinės raketos paprastai yra raketos „žemė-žemė“. Priklausomai nuo konstrukcijos, jos gali nešti įprastinius, biologinius, cheminius ar net branduolinius užtaisus.

Dėl tarptautinių sankcijų Iranas ir Rusija išplėtė savo bendradarbiavimą ekonominėje ir karinėje srityje. Islamo Respublika, Vakarų duomenimis, prieš Ukrainą kovojančią Maskvą remia ir vadinamaisiais dronais kamikadzėmis. Teheranas tai neigia.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Partizanas

Apacioje parase komentarus- siuksles vatines ir kacapu siknu laizunai!

Gal teroristinės Amerikos turėtų atsiklausti?

Suprantu, kad JAV šiandien dugne ir sunku pripažinti, kad jų dominavimas jau NIEKADA nebus "first", kaip jie to norėtų. Šiandien jau pati Amerika pradeda laižyti šikną Kinijai ir dar bando daryti įtaką Azijos šalims. Tik...visi jau perprato tos supuvusios teroristinės valstybės kėslus.

pipiec sitam jankiu gaidziuj smegenys

kaip ir jo bosuj suminkstejo iki skystimelio, rusai gali patys bet kam pasiulyt tu balistiniu raketu ir neribotais kiekiais --nax... j jiems dar tos irano ,,, balistines,,, reikalingos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS