JAV pareigūnai papasakojo apie D. Trumpo problemas su protokolu ir geografija | Diena.lt

JAV PAREIGŪNAI PAPASAKOJO APIE D. TRUMPO PROBLEMAS SU PROTOKOLU IR GEOGRAFIJA

  • 0

Keletas JAV prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) artimų pareigūnų papasakojo apie amerikiečių lyderio požiūrį į protokolą, taip pat apie jo klaidas tariant geografinius pavadinimus, pirmadienį paskelbė laikraštis „Politico“.

Pavyzdžiui, vienas buvęs Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos darbuotojas nurodė leidiniui, kad D. Trumpą ne kartą tekdavo atkalbinėti nuo skambučių kito pusrutulio šalių lyderiams, nes prezidentas neatsižvelgdavo į skirtumus laiko juostose.

„Buvo nelengva jam paaiškinti, kad 80–85 metų šalies lyderis ne visada būdrauja 10 val. 30 min. ar 23 val. vietos laiku“, – sakė buvęs Baltųjų rūmų pareigūnas.

„Kai jis (D. Trumpas) nori kam nors paskambinti... jis būna itin impulsyvus tais atvejais ir negalvoja, kiek dabar yra valandų“, – pridūrė jis.

Leidinio šaltiniai taip pat informavo, kad amerikiečių prezidentas vieną sykį, žiūrėdamas į Pietų Azijos žemėlapį prieš susitikimą su Indijos premjeru 2017-aisias, klaidingai pavadino Nepalą „Niplu“ ir pajuokavo, kad Butano pavadinimas panašus į anglišką žodį „button“ (mygtukas).

„Griežtas protokolo laikymasis – tai pagarbos žmonėms apraiška. Kai prezidentas nesilaiko protokolo, tai yra nepagarbos požymis“, – įsitikinęs buvęs Valstybės departamento atstovas, dirbęs Billo Clintono (Bilo Klintono) ir Baracko Obamos (Barako Obamos) administracijose.

Dabartinio prezidento šalininkai savo ruožtu vadina panašius atvejus pernelyg išpūstais – jie teigia, jog visi prezidentai mokosi darbo metu, ir kad pats D. Trumpas niekada nebuvo etiketo gerbėjas.

„Prezidentas užmezgė tvirtus santykius – ne tik draugiškus, bet ir nuoširdžius – su daugeliu JAV artimiausių sąjungininkų“, – „Politico“ pareiškė Baltųjų rūmų atstovė Sarah Sanders (Sara Sanders).

„Jis net derasi telefonu su JAV varžovais, siekdamas stabilumo tarpusavio santykiuose... Užsienio lyderiai gerbia tai, kad prezidentas pasiruošęs atsakyti į jų skambučius dieną ir naktį“, – pridūrė ji.

Praeityje jau sukėlė diskusijų situacijos, kai D. Trumpas netaisyklingai vadino geografinius objektus. Pavyzdžiui, pernai rugsėjį amerikiečių ir tarptautinės žiniasklaidos dėmesio centre atsidūrė D. Trumpo apsirikimas, kai šis pavadino Afrikos valstybę Namibiją „Nambija“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS