JAV pirmoji ponia atsisakė kelionės į Davosą ir aplankė Holokausto muziejų | Diena.lt

JAV PIRMOJI PONIA ATSISAKĖ KELIONĖS Į DAVOSĄ IR APLANKĖ HOLOKAUSTO MUZIEJŲ

  • 0

JAV pirmoji ponia Melania Trump (Melanija Tramp) ketvirtadienio apsilankymu Holokausto memorialiniame muziejuje Vašingtone pagerbė milijonų nacių aukų atminimą.

„Galvoju apie žmones, kurių gyvenimus ir šeimas sulaužė Holokausto siaubas, ir meldžiuosi už juos, – sakoma pirmosios ponios pareiškime. – Mano širdis su jumis ir mes prisimename.“

Vėliau socialiniame tinkle „Twitter“ M. Trump parašė, kad apsilankymas muziejuje buvo „įtaigi ir jaudinama ekskursija, kuria pagerbiami milijonai prarastų nekaltų gyvybių ir kuria mums pasakojama apie Holokausto tragedijas ir poveikį“.

Prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) tuo tarpu nuvyko į Pasaulio ekonomikos forumą Šveicarijos slidinėjimo kurorte Davose.

Iš pradžių buvo planuojama, kad pirmoji ponia lydės savo vyrą į Davosą, bet antradienį jos atstovai sakė, kad ji į Pasaulio ekonomikos forumą nevažiuos dėl tam tikrų su darbotvarke ir logistika susijusių priežasčių.

M. Trump ketvirtadienį sakė, kad Holokausto muziejuje lankosi prieš Tarptautinę Holokausto aukų atminimo dieną, kuri bus minima šeštadienį.

Direktorės Saros Bloomfield (Saros Blumfild) lydima M. Trump apžiūrėjo parodas, pasakojančias apie nacių iškilimą Vokietijoje, jų politiką žydų atžvilgiu ir koncentracijos stovyklų išvadavimą 1945 metais.

Pirmosios ponios ekskursija baigėsi tylos minute Atminimo salėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS