JAV Senato lyderis: Izraeliui reikia naujų rinkimų | Diena.lt

JAV SENATO LYDERIS: IZRAELIUI REIKIA NAUJŲ RINKIMŲ

  • 1

JAV Senato vadovas ketvirtadienį paragino Izraelio vyriausybę surengti naujus rinkimus ir užsiminė, kad ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) rizikuoja paversti Vašingtono sąjungininką „pariju“.

„Manau, kad šiuo kritiniu momentu nauji rinkimai yra vienintelis būdas užtikrinti sveiką ir atvirą sprendimų dėl Izraelio ateities priėmimo procesą tuo metu, kai tiek daug izraeliečių prarado pasitikėjimą savo vyriausybės vizija ir kryptimi“, – savo kalboje sakė demokratas Chuckas Schumeris (Čakas Šumeris).

Ch. Schumeris, aukščiausio rango išrinktas žydų tautybės pareigūnas JAV istorijoje, teigė, kad B. Netanyahu apsupo save kraštutinės dešinės atstovais ir „pernelyg noriai toleravo civilių aukas Gazoje, dėl kurių parama Izraeliui visame pasaulyje pasiekė istorines žemumas“.

„Izraelis neišgyvens, jei taps pariju“, – sakė Ch. Schumeris.

Ši kalba nuskambėjo didėjant demokratų nepasitenkinimui Kongrese ir stiprėjant prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) spaudimui B. Netanyahu vyriausybei dėl vis didėjančio aukų skaičiaus Gazos Ruože, kur jau šeštą mėnesį tęsiasi Izraelio ir palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ karas.

Nuo spalio 7-osios, kai „Hamas“ surengė išpuolį žydų valstybėje, per kurį, oficialiais duomenimis, žuvo apie 1 160 žmonių, daugiausia civilių, Gazos Ruožas yra nepaliaujamai bombarduojamas Izraelio.

„Hamas“ taip pat paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože dar yra laikomi apie 130, o apie 100 tebėra gyvi.

Izraelio atsakomosios operacijos „Hamas“ kontroliuojamoje Gazos Ruožo dalyje nusinešė daugiau kaip 31 tūkst. žmonių gyvybių, daugiausia moterų ir vaikų, teigia teritorijos sveikatos apsaugos ministerija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Xxx

Būtinai reikia rinkimų, nes esami valdžioje nuprotėjo, iš veiksmų matosi,žydai nesuklabami , nemąsto ir nuprotėjo.Atleiskite,pagalvokite kas negerai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS