JAV traukiantis iš Irano susitarimo, Izraelio premjeras susitiko su V. Putinu | Diena.lt

JAV TRAUKIANTIS IŠ IRANO SUSITARIMO, IZRAELIO PREMJERAS SUSITIKO SU V. PUTINU

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu trečiadienį atvyko į Maskvą, kur susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Į Rusiją jis iškeliavo praėjus kelioms valandoms po JAV prezidento Donaldo Trumpo pareiškimo, kad Jungtinės Valstijos pasitraukia iš Irano branduolinio susitarimo.

B. Netanyahu ir V. Putinas pastaraisiais mėnesiais buvo ne kartą susitikę gyvai arba kalbėdavosi telefonu, dažniausiai aptardavo padėtį Sirijoje ir didžiausio Izraelio varžovo Irano įsitraukimą į šioje šalyje vykstantį konfliktą.

„Mūsų susitikimai – visada reikšmingi, o šis – ypač“, – prieš išvykdamas sakė B. Netanyahu.

„Atsižvelgiant į tai, kas šiuo metu vyksta Sirijoje, svarbu užtikrinti tęstinį Rusijos ir Izraelio kariuomenių bendradarbiavimą koordinuojant veiksmus“, – pridūrė jis.

Atsižvelgiant į tai, kas šiuo metu vyksta Sirijoje, svarbu užtikrinti tęstinį Rusijos ir Izraelio kariuomenių bendradarbiavimą.

Rusijos užsienio reikalų ministerija teigė esanti „itin nusivylusi“ antradienį D. Trumpo paskelbtu sprendimu pasitraukti iš Irano susitarimo. Tuo tarpu B. Netanyahu pareiškė palaikąs „drąsų“ JAV prezidento žingsnį.

B. Netanyahu ilgą laiką nepritarė šešių pasaulio galybių ir Irano pasirašytam susitarimui, apribojusiam šalies branduolinę programą.

Be kita ko, Izraelis nerimauja dėl Irano įsitraukimo į Sirijos konfliktą. Teheranas, kaip ir Maskva, jame remia prezidento Basharo al-Assado režimą.

Antradienį belaukiant JAV prezidento kalbos, Izraelio kariuomenė paprašė okupuotų Golano aukštumų valdžios atidaryti ir parengti slėptuves, naudojamas raketų atakų atvejais. To imtasi pastebėjus „nereguliarią Irano pajėgų veiklą“ prie demarkacinės linijos Sirijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

ACH - įdomu: Irano užpuolimas vyko su Putino žinia, ar - tas apsilankymas buvo puikus pėdų sumėtymo manevras; negi turėtume patikėt kad kažkas Izraelį apšaudė, kad tai buvo ne jų pačių provokacija?

...

Minko tas B. Netanyahu Putiną kaip šiltą vilną. (Izidoriui: protingi paprastai pagal faktus sprendžia).

Izidorius

TOKIA NEAPYKANTA : KA TAU ZYDAI PADARE?LIETUVOJ JAU NEBERA ZYDY,O TU NEGALI NUSIRAMINTI ! IZRAELIO STARTAPAS 1 VIETOJ ! HAITEKAS 1 VIETOJ, "FLESKA" - IZRAELIO PATENTAS, POMIDORAI "SHERI" -IZRAELIO PATENTAS IR T.T. NET JEZUS KRISTUS BUVO ZYDAS ! IR DAR APIPIAUSTYTAS ! O KA TU DAVEI PASAULIUI ? KAI ZYDAI GYVENO LIETUVOJ - JI KLESTEJO - BUVO ISVYSTYTA PRAMONE IR ZEMES UKIS. GAL PASIILGAI MUSULMONU - TAI PAVAZIUOK PAS JUOS IR PAMATYSI KA JIE SU TAVIM PADARYS !ARABU PRAGVENIMO LYGIS IZRAELYJE VIENAS AUKSCIAUSIU PASAULYJE.ARABAI BEGA IS SAVO ARABU VALSTYBIU , TIK IS IZRAELIO NENORI BEGTI, NES GYVENA KAIP KARALIAI - VILOSE IR T.T.IZRAELIS KLESTI DEKA ZYDU PROTO.ARMIJA 5 VIETOJ PAGAL SAVO GALIA !!! 9 MLN. GYVENTOJU.SALIS PASTATYTA PER 70 METU.PRIES TAI BUVO TIK SMELIS IR PELKES. IR UZTENKA KOLIOTIS !LIETUVA PALIKO APIE 1 MLN. GYVENTOJU !!! KAME REIKALAS ? VEL ZYDAI KALTI ???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS