JAV užplūdus šalčio bangai, D. Trumpas toliau šaiposi iš klimato kaitos | Diena.lt

JAV UŽPLŪDUS ŠALČIO BANGAI, D. TRUMPAS TOLIAU ŠAIPOSI IŠ KLIMATO KAITOS

  • 3

Jungtinių Valstijų vidurio ir šiaurės rytinius regionus sukausčiusį arktinį šaltį prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ketvirtadienį pateikė kaip argumentą pagrįsti savo kontroversišką sprendimą trauktis iš pasaulinio klimato susitarimo.

„Rytuose tai gali būti ŠALČIAUSI Naujieji metai per visą stebėjimų istoriją“, – parašė D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“.

Šiuo metu prezidentas atostogauja savo viloje „Mar-a-Lago“ Floridoje.

„Galbūt galėtume panaudoti šiek tiek to gero seno Pasaulinio Atšilimo, dėl kurio mūsų Šalis, ne kitos šalys, ketino sumokėti TRILIJONUS DOLERIŲ, kad nuo jo apsisaugotų. Apsikūtokite! (sic)“ – rašė jis.

JAV šiaurinius regionus ir Kanadą sukaustęs stingdantis šaltis įkalino žmones namuose, dėl jo išsikrovė automobilių akumuliatoriai, o su rimtais sunkumais vykdydami savo pareigas susidūrė net ugniagesiai.

Dienraščio „The Washington Post“ orams skirtas tinklaraštis „Capital Weather Gang“ (CWG) savo tviterio paskyroje taip pat parašė: „Ateinančią savaitę JAV, palyginti su normalia padėtimi, taps šalčiausiu regionu pasaulyje“.

„Atkreipkite dėmesį, kad likusioje pasaulio dalyje bus daug šilčiau nei įprasta – ypač jeigu kas nors mėgintų teigti, kad šalčio banga JAV paneigia pasaulinį atšilimą; taip bus kalbama bet kokiu atveju – ir neatsakingai“, – rašo CWG.

71 metų D. Trumpas skeptiškai žiūri į klimato atšilimą ir laiko jį Kinijos paskleistu prasimanymu.

Prezidentas paskelbė, kad Amerika pasitrauks iš kovai su klimato kaita skirto Paryžiaus susitarimo, o į svarbius su aplinkos apsauga susijusius postus paskyrė iškastinio kuro šalininkus.

D. Trumpo administracija taip pat išbraukė klimato kaitą iš grėsmių nacionaliniam saugumui sąrašo.

Kanadą ir Amerikos šiaurės rytinius regionus šį mėnesį užklupęs stingdantis šaltis vainikuoja metus, per kuriuos pasaulis išgyveno virtinę pražūtingų uraganų, karščio bangų, potvynių ir miškų gaisrų.

GALERIJA

  • JAV užplūdus šalčio bangai, D. Trumpas toliau šaiposi iš klimato kaitos
  • JAV užplūdus šalčio bangai, D. Trumpas toliau šaiposi iš klimato kaitos
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Nejuokinkit nuo kada amerika pradejo gamta valdyt ar Trampas gamtos reguliuotojas

pagrindinis

klimato pokycio kaltininkas tai kosmoso raketu besaikinis leidimas ir jau ne 1 salies kur naudojami didziuliai energijos resursai neigiamai atsiliepiantys ir tersianciai aplinka ir klimato kaita tai laikas kongresui susiimti ir daryti kol nevelu apkalta tai arogantiskai zydiskai marionetei nes be klimato ignoravimo gali ir 3 P nes tai nepastovi asmenybe ir politiskai buka.....

...

Deja, klimatas KEIČIASI, pasauliniai nuostoliai DIDŽIULIAI, žmonių aukos, BET - priežastis ne tuose CO2, o vėjo (velnio) jėgainėse, kurios suformuoja globalias orų užuolaidas bei pažemių teršalus į stratosferą iškelia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS