JAV žvalgybos vadas: įrodymai dėl Rusijos kišimosi į rinkimus yra neabejotini | Diena.lt

JAV ŽVALGYBOS VADAS: ĮRODYMAI DĖL RUSIJOS KIŠIMOSI Į RINKIMUS YRA NEABEJOTINI

  • 5

Jungtinių Valstijų nacionalinės žvalgybos vadovas Danas Coatsas (Danas Koutsas) neabejotinais vadina žvalgybos įrodymus, kad Rusija kišosi į JAV prezidento rinkimus.

Tokią poziciją jis paskelbė, reaguodamas į JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) išsakytas abejones susitikime su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu.

„Pateikėme aiškų vertinimą dėl Rusijos kišimosi į 2016 metų rinkimus ir jų tebesitęsiančius bandymus pakirsti mūsų demokratiją“, – pareiškė D. Coatsas.

„Ir toliau teiksime nepagražintą objektyvią žvalgybą stiprindami mūsų nacionalinį saugumą“, – pridūrė jis.

D. Trumpas pirmadienį atsisakė pripažinti, kad Maskvos kišosi į rinkimus. Bendroje spaudos konferencijoje su V. Putinu, D. Trumpas pareiškė, kad Rusijos prezidentas „labai tvirtai“ neigė Maskvos vaidmenį.

JAV pareigūnų vykdomą tyrimą dėl kišimosi D. Trumpas pavadino „katastrofa“.

Praėjusią savaitę JAV specialusis prokuroras apkaltino 12 Rusijos žvalgybos pareigūnų dėl įsilaužimo į D. Trumpo varžovės 2016 metų rinkimuose Hillary Clinton (Hilari Klinton) ir jos Demokratų partijos kompiuterių serverius, o tada nutekinus privačius elektroninius laiškus siekiant pakenkti jos kampanijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

Negi kitaip GRU agentas gali sakyt?

logika

Ir JAV žvalgybos vadovas, ir FBI, CŽV, Pentagono vadovai pateikė įrodymus, kad Rusija kišosi į JAV prezidento rinkimus, o Trumpas savo aiškina, kad nesikišo, motyvuodamas tuo, kad rusai sako, kad nesikišo. Geležinė logika

Rimtai

Galingi tie rusai, jei amerikonams prezidentus parenka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS