JK apie hučių išpuolius: toliau silpninsime jų sugebėjimus vykdyti tokias atakas | Diena.lt

JK APIE HUČIŲ IŠPUOLIUS: TOLIAU SILPNINSIME JŲ SUGEBĖJIMUS VYKDYTI TOKIAS ATAKAS

Po paskutinio kartu su JAV suduoto smūgio Irano remiamiems sukilėliams, Didžioji Britanija antradienį pažadėjo toliau kliudyti Jemeno hučiams puldinėti laivus Raudonojoje jūroje.

Pirmadienį amerikiečių ir JK pajėgos sudavė smūgių keletui hučių taikinių – tai buvo antras bendrų karinių veiksmų raundas po šį mėnesį jau įvykdytų atakų prieš sukilėlių grupuotę.

„Po to, kai prieš 10 dienų pirmąkart ėmėmės veiksmų, hučiai Raudonojoje jūroje įvykdė daugiau nei 12 išpuolių“, – per spaudos konferenciją pasakė užsienio reikalų ministras Davidas Cameronas.

„Šie išpuoliai yra neteisėti. Jie – nepriimtini. Mes dar kartą kuo aiškiausiai parodėme, kad toliau silpninsime jų sugebėjimus vykdyti tokias atakas... (ir) savo žodžius ir perspėjimus paremsime veiksmais“, – pridūrė jis.

Naujausi JAV ir JK smūgiai buvo suduoti „aštuoniems hučių taikiniams Jemene, atsakant į nesiliaujančias hučių atakas prieš tarptautinę ir komercinę laivybą, taip pat Raudonąja jūra plaukiančius karo laivus“, – nurodoma bendrame Vašingtono ir Londono bei kitų šiuos karinius veiksmus remiančių šalių pranešime.

„Šiais preciziškais smūgiais siekiama sutrikdyti ir nusilpninti pajėgumus, kuriais hučiai kelia grėsmę pasaulio prekybai ir nekaltų jūreivių gyvybėms“, – teigiama pranešime.

Po pirmųjų bendrų smūgių Jungtinės Valstijos papildomai surengė keletą antskrydžių prieš raketų paleidimo vietas, kurios, anot Vašingtono, kėlė tiesioginį pavojų tiek civiliams, tiek karo laivams.

Tačiau hučiai pažadėjo savo išpuolius tęsti, prisidėdami prie Vidurio Rytuose vis didėjančios krizės, susijusios su Izraelio ir „Hamas“ karu. Dėl to visame regione kilo įtampa bei imta baimintis, kad karas gali išplisti ir į jį gali tiesiogiai įsitraukti Iranas.

Hučiai antradienį perspėjo, kad JAV ir JK smūgiai „neliks be atsako ir bausmės“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS