JK gynybos sekretorius sako planuojąs trauktis iš vyriausybės | Diena.lt

JK GYNYBOS SEKRETORIUS SAKO PLANUOJĄS TRAUKTIS IŠ VYRIAUSYBĖS

  • 0

Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Benas Wallace'as (Benas Volesas) sekmadienį pareiškė, kad, po ketverių darbo metų, per kitą ministrų kabineto pertvarkymą ketina pasitraukti iš vyriausybės.

Šaltiniai britų transliuotojui BBC sakė, kad kito vyriausybės pertvarkymo tikisi rugsėjį.

B. Wallace'as dirbo gynybos sekretoriumi trijų ministrų pirmininkų vyriausybėse ir atliko svarbų vaidmenį JK teikiant atsaką į Rusijos invaziją Ukrainoje.

Laikraščiui „The Sunday Times“ jis sakė, kad pasitraukia dėl to, kad darbas neigiamai paveikė jo šeimą.

B. Wallace'as taip pat sakė, kad nedalyvaus kituose visuotiniuose rinkimuose, turinčiuose įvykti iki 2025 metų sausio pabaigos. Jis atmetė galimybę trauktis anksčiau, kad netektų rengti tarpinių rinkimų.

B. Wallace'as yra ilgiausiai vyriausybėje be pertraukos dirbantis ministras. Buvusios ministrės pirmininkės Theresos May (Terezos Mei) laikais jis dirbo saugumo ministru, o ją pakeitęs Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) jį paaukštino į gynybos sekretoriaus postą.

Šią savaitę B. Wallace'as sulaukė kritikos, kai pareiškė, kad Ukraina turėtų pademonstruoti dėkingumą už Vakarų karinę paramą. Šią pastabą jis išsakė Lietuvoje vykusiame NATO viršūnių susitikime, Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui išreiškus nusivylimą dėl to, kad neaišku, kada jo šalis galės prisijungti prie Aljanso.

JK ministras pirmininkas Rishi Sunakas (Rišis Sunakas) atsiribojo nuo šių B. Wallace'o komentarų, sakydamas, kad V. Zelenskis „ne kartą išreiškė dėkingumą už tai, ką mes darome“.

Šeštadienio vakarą socialiniame tinkle „Twitter“ B. Wallace'as parašė kelis pranešimus ukrainiečių kalba, kuriuose teigė, kad minėti jo komentarai buvo šiek tiek iškraipyti ir kad jis norėjo pasakyti, jog kai kuriuose parlamentuose „nėra tokio stipraus palaikymo kaip Didžiojoje Britanijoje“.

Jis pažymėjo, kad Britanijos visuomenė tvirtai remia Ukrainą, ir pridūrė, kad „ir toliau rems Ukrainą jos kelyje tiek, kiek reikės“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS