JK iždo kancleris: „Brexit“ sumaištis nepalieka vietos kitiems klausimams | Diena.lt

JK IŽDO KANCLERIS: „BREXIT“ SUMAIŠTIS NEPALIEKA VIETOS KITIEMS KLAUSIMAMS

  • 2

Pats laikas patraukti „Brexitą“ į šalį, kad Jungtinė Karalystė (JK) galėtų susitelkti ties kitais svarbiais klausimais, mano šalies iždo kancleris Philipas Hammondas.

„Norėčiau, kad mes daugiau laiko skirtume ekonomikos augimui, tačiau iki „Brexito“ susitarimo patvirtinimo mes negalime imtis jokių sprendimų dėl valstybės išlaidų“, - BBC sakė P. Hammondas, Vašingtone dalyvaujantis Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ir Pasaulio banko susitikimuose.

Jei susitarimas dėl išstojimo iš ES nebus patvirtintas iki gegužės pabaigos, JK turės dalyvauti Europos Parlamento (EP) rinkimuose. Pasak P. Hammondo, tai yra nereikalingas išteklių švaistymas.

„Žinoma, niekas nenori EP rinkimų. Regis, tai yra beprasmis reikalas, o vienintelis būdas to išvengti yra patvirtinti „Brexito“ sutartį greitai. Jei padarytume tai iki gegužės 22 d., išvengtume Europos rinkimų“, - kalbėjo P. Hammondas.

„Bet kuriuo atveju, norime užtikrinti, kad išrinktiems britų europarlamentarams nereikėtų dalyvauti EP veikloje, tačiau tam pasiekti mums reikia patvirtinti sutartį iki pirmo EP posėdžio“, - pridūrė jis.

Iždo kanclerio teigimu, „Brexito“ derybos užsienyje nėra vertinamos kaip visiškas šalies pažeminimas, o ne itin sėkmingos derybos esą bus greit pamirštos.

„Britanija yra žinoma kaip demokratijos bastionas ir visiems labai įdomu, kaip mes sprendžiame tokį sudėtingą ir iššūkių keliantį klausimą, bet po metų, kai visa tai bus užbaigta, o žmonės susitelks ties kitais dalykais, viskas bus užmiršta“, - kalbėjo P. Hammondas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Britai PUIKIAI įsisavino ES melžimą per savo ESĄ neapibrėžtą padėtį.

lieka

grizti i E sudeti ir viskas bus okey nes masonu monarchija jums uzkniso protus kurie nepasikeite nuo viduramziu prievartos ir smurtines itaigos kurios baime gai iki sgiol....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS