JK ministras: žvalgyba turi įrodymų apie Kinijos pagalbą Rusijai | Diena.lt

JK MINISTRAS: ŽVALGYBA TURI ĮRODYMŲ APIE KINIJOS PAGALBĄ RUSIJAI

Jungtinės Karalystės gynybos ministras Grantas Shappsas (Grantas Šapsas) trečiadienį apkaltino Kiniją tiekiant ar rengiantis pristatyti Rusijai letalinę ginkluotę, kurią Maskva galėtų panaudoti savo kare prieš Ukrainą.

Jį cituoja naujienų agentūra „Reuters“.

G. Shappsas Londone vykusioje konferencijoje nedetalizuodamas pareiškė, kad JAV ir JK karinė žvalgyba turi įrodymų apie tai, kad „iš Kinijos į Rusiją ir Ukrainą yra pristatoma arba bus tiekiama letalinė ginkluotė“. Jis pridūrė manantis, kad tai reikšmingas įvykis. 

Praėjusį mėnesį Kinijos ambasada JAV nurodė neteikianti ginklų Maskvai ir pridūrė, kad Kinija „nėra nei Ukrainos krizės šalis, nei dalyvė“.

Kinijos ambasada Londone kol kas neatsakė į prašymą pateikti komentarą.

Kinija sako, kad laikosi neutralios pozicijos karo atžvilgiu ir nėra tiesiai pasmerkusi Rusijos invazijos, kuri tęsiasi jau trečius metus.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praėjusią savaitę viešėjo Kinijoje. Kremliaus šeimininkas susitiko su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu (Si Dzinpingu) ir surengė derybas, kuriose abu lyderiai pabrėžė, kad jų šalių ryšiai yra stabilizuojanti jėga chaotiškame pasaulyje.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Sita

Zvalgyba jau turejo duomenu apie Irako branduolini ginkla ...

Rinkėjas

Tai ka jankiu imperijalistai gali tekti ginklus ukrų benderovcų fašistam, o KINIJA RUSIJAI negali, nu nesąmonė ir labai gerai KINIJA daro šaunuoliai, neturi egzistuoti pasaulyje dvigubi standartai

JK tūrį įrodymų

O kas jums negerai ? Pedalai savo darbą atlikote 404 ukrainoje. Ginklai, pinigai, instruktoriai, samdiniai. Jūs siųsti galite o kitos Šalys typo negali ? Ot prostitutės...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS