JK reikalauja, kad technologijų milžinės kovotų su prievarta prieš vaikus internete | Diena.lt

JK REIKALAUJA, KAD TECHNOLOGIJŲ MILŽINĖS KOVOTŲ SU PRIEVARTA PRIEŠ VAIKUS INTERNETE

  • 0

Didžioji Britanija pirmadienį perspėjo, kad interneto milžinės gali sulaukti naujų įstatymų, jeigu nesugebės pažaboti vaikų lytinio išnaudojimo turinio internete, ir atskleidė, kad grėsmę vaikams internete šalyje kelia bemaž 80 tūkst. žmonių šalyje.

„Ši grėsmė auga greičiau nei pramonės atsakas (į ją), ir pramonė nespėja (iš paskos). Aš ne prašau permainų, aš jų reikalauju“, - pareiškė Didžiosios Britanijos vidaus reikalų sekretorius Sajidas Javidas (Sadžidas Džavidas) Londone.

„Man įspūdį daro tokių (milžinių) kaip „Google“, „Facebook“, „Microsoft“, „Twitter“ ir „Apple“ padaryta pažanga kovoje su terorizmu, - sakė jis. - Dabar aš noriu, kad šios ir kitos kompanijos įsipareigotų taip pat kovoti su vaikų lytiniu išnaudojimu“.

S. Javidas ragina kompanijas vos pastebėjus blokuoti medžiagą, susijusią su prievarta prieš vaikus, padėti uždaryti tiesioginį tokio turinio transliavimą, daugiau kontroliuoti internetines platformas.

„Nuo pramonės veiksmų ir požiūrio priklausys, kaip mes tai reguliuosime įstatymais“, - perspėjo sekretorius.

Pasak S. Javido, remiantis Nacionalinės nusikaltimų agentūros duomenimis, Didžiojoje Britanijoje lytinės prievartos grėsmę vaikams internete kelia iki 80 tūkst. žmonių.

Kompanija „Google“ neseniai pranešė sukūrusi moderniausią dirbtinį intelektą internetinio turinio kontrolei. Tuo tarpu „Microsoft“ paskelbė, kad „glaudžiai bendradarbiauja su kitomis šios šakos kompanijomis, vyriausybe ir pilietine visuomene, kad padėtų kovoti su (tokio turinio) plitimu internete“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS