JT: 11 mln. Šiaurės Korėjos gyventojų reikalinga humanitarinė pagalba | Diena.lt

JT: 11 MLN. ŠIAURĖS KORĖJOS GYVENTOJŲ REIKALINGA HUMANITARINĖ PAGALBA

Beveik 11 mln. Šiaurės Korėjos gyventojų yra reikalinga humanitarinė pagalba, kad jie galėtų patenkinti pagrindinius savo mitybos ir su sveikata susijusius poreikius, trečiadienį skelbė Jungtinės Tautos (JT).

Nuolatinis maisto trūkumas išlieka plačiai paplitusia problema Šiaurės Korėjoje, kurioje, remiantis JT ataskaita, 10,9 mln. žmonių, arba 43,3 proc., populiacijos mityba yra nepakankama.

Izoliuota Šiaurės Korėja, kuriai dėl branduolinių ginklų ir balistinių raketų programų taikomos įvairios sankcijos, jau senokai sunkiai sekasi prasimaitinti ir šalis susiduria su didžiuliu maisto trūkumu.

Tačiau ataskaitoje teigiama, kad 2018 metais Šiaurės Korėjoje buvo prasčiausias derlius per daugiau kaip dešimtmetį. Pernai derlius buvo 4,95 mln. tonų, o tai 500 tūkst. tonų mažiau nei 2017 metais. Tai lėmė „ariamosios žemės trūkumas, pasikartojančios gaivalinės nelaimės ir kita.“

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Saviem suteikit maisto vargstantiem o ne kazkokiais korėjieteis rupinkytes apsurdas grynas

Anonimas

Nereikalinga ten niekas jei jie noretu tai sukiltu arba begtu o dabar patenkinti sedi

Anonimas

Galietu Lietuvos valdzia priimti kelis milijonus kineciu giventi i lietuva jie pakeltu gimstamuma ekonomika lietuvoi ir butu ne 3 milijonai :-)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS