JT: Turkijos ir Rusijos susitarimas dėl Idlibo leis atsivėpti civiliams gyventojams | Diena.lt

JT: TURKIJOS IR RUSIJOS SUSITARIMAS DĖL IDLIBO LEIS ATSIVĖPTI CIVILIAMS GYVENTOJAMS

  • 1

Turkijos ir Rusijos susitarimas įkurti buferinę zoną Sirijos Idlibo provincijoje turėtų padėti išvengti didelio masto karinės operacijos sukilėlių tvirtovėje ir leis atsikvėpti milijonams šios provincijos gyventojų, antradienį pareiškė Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas).

Sveikindamas pasiektą susitarimą JT vadovas paragino Sirijoje kovojančias šalis bendradarbiauti jį įgyvendinant ir užtikrinti, kad humanitarinė pagalba pasiektų visus Idlibo rajonus, kur gyvena trys milijonai žmonių.

Pirmadienį Rusijos ir Turkijos lyderiai susitarė įkurti šiaurinėje Sirijos provincijoje Idlibe demilitarizuotąją zoną, iš kurios iki spalio 15 turės pasitraukti „kovotojai radikalai“ ir sunkioji ginkluotė. Šioje zonoje drauge patruliuos turkų kariai ir Rusijos karo policija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ana

visa pasauline itampa ir teroristinius aktus kursto zydu sionistai su mosad pagalba isitvirtine svarbiausiuose jav ir kt saliu valdiskuose apartamentuose ir politikoje o svarbiausia tai bankuose nes tik uz pinigus imanomas karas terorizmas ir kt ... izmai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS