Karališkoji šeima ruošiasi kitokioms krikštynoms | Diena.lt

KARALIŠKOJI ŠEIMA RUOŠIASI KITOKIOMS KRIKŠTYNOMS

Kembridžo hercogas ir hercogienė rytoj krikštys savo pirmagimį princą George. Krikštynos bus kitokios negu ankstesnių karališkųjų vaikų. Spėjama, kad išsiskirianti princo Williamo pasaulėžiūra daro teigiamą įtaką monarchijos populiarumui.

Kasmetė karalienės kalba parlamente – lyg iš istorinio filmo. Kaip ir sargybos pasikeitimas prie Bakingemo rūmų. Paprastai ir pompastiškos karališkosios krikštynos yra rengiamos Bakingemo rūmų muzikos salėje. Bet princas Williamas nusprendė kitaip – trijų mėnesių George`ą krikštys šventojo Jokūbo rūmų koplyčioje.

„Koplyčia yra dievo namai, o muzikos salė Bakingemo rūmuose –  ne. Yra svarbi dvasinė atmosfera. Williamas ir Catherine modernūs žmonės. Nors princas labai didžiuojasi istorija ir tradicijomis, jų paiso, bet nori gyvent savaip “,– sprendimą paaiškina princo Williamo biografė, rašytoja Penny Junor.

Tėvai esą nori pabrėžti religinį ceremonijos aspektą, juk  kada nors princas George`as gali tapti ir anglikonų bažnyčios galva. Privati ceremonija truks 45-ias minutes, kūdikį krikštys anglikonų bažnyčios dvasinis vadovas Kenterberio arkivyskupas Justin`as Welby. Kas krikšto tėvai, neskelbiama, dalyvaus artimiausi Williamo ir Catherine`os šeimų nariai. 

Po viešų ir piktų tėvų skyrybų princas Williamas stengiasi išlaikyti pusiausvyrą – kad jauna šeima būtų matoma, bet riba neperžengta. Tam dirba ir būrys profesionalų.

„Jis matė, kas nutiko tėvų santuokai, gyvenimui, kurį gniuždė žiniasklaidos brovimasis, tad princas neleis, kad tai išgyventų ir George`as“, – teigia Penny Junor.

Per krikštynas, pirmą kartą po šimtmečio, nuotraukoje bus įamžintos keturios karališkosios šeimos kartos – Elizabeth II, sosto įpėdinis princas Charles`as, princai Williamas ir George`as.

Padidėjo monarchijos populiarumas

Tai, kaip nori gyventi princas Williamas, antras eilėje į sostą, britams patinka. Įpėdinio gimimas taip pat daug prisidėjo, kad beveik 70 proc. gyventojų pasisako už monarchiją ir tik 22 proc. mano, kad be jos būtų geriau.

„Žmonės ne itin pasitiki politikais. Bet reikia į kažką orientuotis, aš asmeniškai orumo, sąžiningumo, sunkumų išgyvenimo pavyzdžiu laikau karalienę ir karališkąją šeimą“, – teigia Londono gatvėje pakalbintas Billas Heathas.

GALERIJA

  • Karališkoji šeima ruošiasi kitokioms krikštynoms
  • Karališkoji šeima ruošiasi kitokioms krikštynoms
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS