Karališkosios vestuvės: bus sulaužyta ir bučinio balkone tradicija | Diena.lt

KARALIŠKOSIOS VESTUVĖS: BUS SULAUŽYTA IR BUČINIO BALKONE TRADICIJA

  • 0

Daugelis karališkosios šeimos gerbėjų dūsauja iš nusivylimo, nes princas Harry ir amerikiečių garsenybė Meghan Markle  per vestuves sulaužys ne vieną jų itin mėgstamą bei gilias šaknis turinčią tradiciją.

Kas per karališkąsias vestuves bus kitaip, rašo žurnalo „Harper's Bazaar“ žurnalistė Megan Decker.

Data

Kad ir kaip tai nepatiktų Britanijos gyventojams, princas Harry ir M. Markle tuoksis gegužės 19 dieną, šeštadienį. Įprastai karališkosios vestuvės rengiamos darbo dieną (pavyzdžiui, princas Williamas ir Kembridžo hercogienė susituokė penktadienį), ir tądien Tautų Sandraugos valstybių gyventojams nereikia eiti į darbą.

Vieta

M. Markle ir princas Harry tuoksis Vindzoro pilies Šv. Jurgio koplyčioje, kuri yra maždaug 30 km į vakarus nuo Londono. Besilaikydamos tradicijų, dauguma karališkųjų porų tuokiasi Vestminsterio abatijoje Londone. Čia 2011-aisiais vienas kitam „Taip“ ištarė princas Williamas ir Kate Middleton.

Toks ceremonijos vietos pasirinkimas vis dėlto nelaikytinas visišku nukrypimu nuo karališkojo protokolo – jaunieji paseks kelių kitų karališkųjų porų, anksčiau taip pat žengusių Šv. Jurgio koplyčios grindimis, pavyzdžiu. Sudarę civilinę santuoką, specialią palaiminimo ceremoniją Vindzoro pilyje 2005-aisiais surengė ir princo Harry tėvas princas Charlesas su savo išrinktąja Camilla Parker Bowles.

Vindzoro pilyje esanti Šv. Jurgio koplyčia (AFP/Scanpix nuotr.)

Svečių sąrašas

Oficialus vestuvių svečių sąrašas kol kas neviešinamas, tačiau jau dabar aišku, kad M. Markle ir princas Harry nukryps nuo karališkųjų svečių sąrašo sudarymo tradicijų, nes jų pasirinkta vestuvių ceremonijos vieta yra mažesnė nei įprasta. Kovo pradžioje Kensingtono rūmai informavo, kad vestuvių dieną atvykti prie Vindzoro pilies pakviesta 2 640 visuomenės atstovų. Čia jie galės stebėti į koplyčią atvykstančius nuotaką, jaunikį ir vestuvių svečius, o po ceremonijos – ir karietų koloną. Įprastas scenarijus kitoks: tradiciškai kvietimai į karališkąsias vestuves siunčiami tik tiems asmenims, kurie kviečiami dalyvauti vestuvių ceremonijoje ir priėmime.

Į savo vestuves su K. Middleton 2011-aisiais princas Williamas visuomenės atstovų nekvietė – jis pasikvietė 1 900 svečių į ceremoniją Vestminsterio abatijoje. Šv. Jurgio koplyčioje Vindzoro pilyje gali tilpti daugiausia 800 žmonių. 2 000 svečių (tiek paprastai kviečiama į karališkąsias vestuves, kurios rengiamos Vestminsterio abatijoje) čia niekaip netilptų. Veikiausiai būtent todėl princas Harry ir M. Markle nusprendė specialius kvietimus nusiųsti garbiems asmenims iš visuomenės.

Po ceremonijos

Po oficialios tuoktuvių ceremonijos jaunieji dalyvaus procesijoje, kurios maršrutas drieksis per Vindzoro miestą. Ir nors karališki pasivaikščiojimai per vestuves yra įprasti, šįkart pasivaikščiojimas bus kitoks. Kadangi pora tuokiasi ne pačiame Londone, po Jungtinės Karalystės sostinę vaikščiojama nebus.

Be to, atsižvelgiant į vietą, tikėtina, kad nebus ir ikoniškojo bučinio balkone – tokio, kokį prie Bakingamo rūmų susirinkusiai milžiniškai miniai žiūrovų savo vestuvių dieną padovanojo Kembridžo hercogienė Catherine ir princas Williamas. Kadangi nuo Vindzoro pilies iki Bakingamo rūmų – 45 minutės kelio, M. Markle ir princas Harry turės susikurti kitokį ikoniškojo bučinio momentą.

Reuters/Scanpix nuotr.

Tortas

Princas Harry su M. Markle gerokai nustebino ir vestuvinio torto pasirinkimu – ši jų vestuvių puošmena kvepės citrinomis ir šeivamedžio žiedais. Kaip pranešama, pora paprašė Clair Ptak, žinomos konditerės, pagaminti švelnaus pavasariško skonio tortą su citrinomis ir šeivamedžio žiedais. Jis bus padengtas sviestiniu kremu ir papuoštas gyvomis gėlėmis.

Ir nors niekas neabejoja, kad šeivamedžio žiedų tortas bus labai skanus, toks sprendimas aiškiai nukrypsta nuo karališkojo vestuvinio torto pasirinkimo papročių: paprastai karališkosioms vestuvėms užsakomas vaisinis tortas – ne žiedų, o vaisių skonio. Pavyzdžiui, Kate ir Williamas per savo vestuves mėgavosi aštuonių aukštų vaisiniu tortu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS