Keturios šalys prisijungė prie ES sankcijų Rusijai patęsimo | Diena.lt

KETURIOS ŠALYS PRISIJUNGĖ PRIE ES SANKCIJŲ RUSIJAI PATĘSIMO

  • 1

Narystės Europos Sąjungoje (ES) siekiančios Albanija, Juodkalnija, Europos ekonominės erdvės narė Norvegija, taip pat Ukraina prisijungė prie ES sankcijų Rusijai pratęsimo pusmečiui, iki 2019 metų kovo 15 dienos.

„ES į tokią šių keturių valstybių poziciją atsižvelgia ir ją sveikina“, - teigiama Europos Sąjungos Tarybos pranešime.

Apie sankcijų Rusijai pratęsimą pusmečiui Europos Sąjungos Taryba paskelbė rugsėjo 13-ąją. Jos taikomos 155 fiziniams asmenims ir 44 juridiniams asmenims - įmonėms, organizacijoms ir politinėms partijoms. Tarp taikomų priemonių yra turto įšaldymai ir kelionių suvaržymai.

ES sankcijas Rusijai, kurių pirmosios paskelbtos 2014-ųjų kovą, įvedė kaip dalį priemonių, kuriomis siekiama nubausti Kremlių už Krymo aneksiją ir paramą prorusiškiems separatistams Rytų Ukrainoje, sukėlusiems iki šiol besitęsiantį karinį konfliktą.

Praėjusio mėnesio viduryje Liuksemburge įsikūręs ES Bendrasis Teismas atmetė aštuonių Rusijos bendrovių, tarp kurių - vyriausybės kontroliuojamos „Gazprom“ ir „Rosneft“, prašymą sustabdyti sankcijų galiojimą, jas pavadindamas pagrįstomis ir proporcingomis priemonėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

cha ha ha --tai kad tik tos

keturios nykstukines pridurku valstybeles ir skelbia tas sankcijas is visu ES saliu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS