Kim Jong Unas: Šiaurės Korėjai svarbu draugauti ir bendradarbiauti su Kinija | Diena.lt

KIM JONG UNAS: ŠIAURĖS KORĖJAI SVARBU DRAUGAUTI IR BENDRADARBIAUTI SU KINIJA

  • 1

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas), atsakydamas į Kinijos prezidento Xi Jinpingo (Si Dzinpingo) sveikinimą, pareiškė, kad Pchenjanui labai svarbūs „draugystė ir bendradarbiavimas“ su Pekinu šiuo „labai kritišku periodu“.

„Gerbiamas generalinis sekretorius (Xi Jinpingas) pirmas atsiuntė man nuoširdų ir šiltą sveikinimą dėl mano perrinkimo į Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos (KLDR) Valstybės reikalų komisijos pirmininko postą“, – sakė Kim Jong Unas, kurį penktadienį citavo oficialioji naujienų agentūra KCNA.

„Tai didžiausio pasitikėjimo ir draugystės su manimi apraiška ir, taip pat, tvirta parama, mūsų partijos, vyriausybės ir liaudies socialistinių laimėjimų paskatinimas“, – pridūrė jis.

Balandžio 11 dieną Šiaurės Korėjos lyderis buvo perrinktas Valstybės reikalų komisijos pirmininku.

Kim Jong Unas pažymėjo, kad Kinija ir Šiaurės Korėja dvišalių santykių srityje susitikimais pradėjo „naują skyrių“ ir pademonstravo santykių, „padedant vieni kitiems kaip šeima, gyvybingumą“.

„Tolesnis draugystės ir bendradarbiavimo santykių tarp KLDR ir Kinijos... plėtojimas mums yra svarbi misija tokiu metu, kai prasidėjo labai kritiškas KLDR ir Kinijos socialistinio reikalo ir Korėjos pusiasalyje susidariusios padėties periodas“, – sakoma jo laiške.

Kim Jong Uno kreipimasis į Xi Jinpingą rodytų Šiaurės Korėjos siekį gerinti ryšius su kaimyninėmis šalimis.

Kim Jong Unas per pastaruosius metus keturis kartus lankėsi Kinijoje ir susitiko su Xi Jinpingu. Praėjusį kartą tokia kelionė įvyko šių metų sausį.

Planuojama, kad šį mėnesį Kim Jong Unas nuvyks į Rusiją dalyvauti pirmajame viršūnių susitikime su prezidentu Vladimiru Putinu. Anksčiau Kremlius pranešė, kad susitikimas įvyks šio mėnesio pabaigoje, bet tikslios datos ir vietos nenurodė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nerijus

Suprantama, juk Kinija arciau negu JAV. Net per kara kinieciai kovojo uz S.Koreja pries amerikiecius. Neturejo jie jokiu dokumentu ar uniformu, o paimti I nelaisve neistardavo ne zodzio, kad priesai galvotu, juos esant siaures korejeciais.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS