Kinijos automobilių gamintojai užkariauja Europos ir JAV rinkas | Diena.lt

KINIJOS AUTOMOBILIŲ GAMINTOJAI UŽKARIAUJA EUROPOS IR JAV RINKAS

Vis daugiau Kinijos automobilių gamintojų planuoja parduoti savo transportą Europoje ir Jungtinėse Valstijose. Analitikai pastebi, kad Kinijos verslininkai taip pat investuoja į Europos automobilių dalių gamyklas.

„Bloomberg“ skaičiuoja, kad bent septynios didelės Kinijos bendrovės planuoja kitais metais pardavinėti savo gamybos automobilius Jungtinėse Valstijose ir Europoje. Analitikai sako, kad iš tradicinių automobilių gamintojų jie rinkos neatims, tačiau gali tapti rimtais konkurentais japoniškiems automobiliams, pavyzdžiui, „Mazda“, „Toyota“ ar „Nissan“. Šių metų pradžioje Kinijoje pasirodė naujausias „Geely“ automobilis, kurį planuojama greitai gaminti ir pardavinėti Europoje.

Dabartinis švedų „Volvo“ savininkas teigia, kad „Geely“ automobiliams paskolintų „Volvo“ gamyklas. Taip pat Kinijos bendrovės aktyviai perka automobilių dalių gamintojus. Per 5 metus investuota daugiau kaip 30 milijardų dolerių perkant gamyklas Prancūzijoje, Švedijoje, Ispanijoje, Lenkijoje ir kitose valstybėse.

Ekspertai sako, kad kinai jau dabar valdo didžiąją dalį elektromobilių baterijų gamybos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Šaunuoliai kinai. Pirkčiau jų gamybos automobilį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS