Kitą savaitę V. Putinas Sankt Peterburge susitiks su Austrijos kancleriu | Diena.lt

KITĄ SAVAITĘ V. PUTINAS SANKT PETERBURGE SUSITIKS SU AUSTRIJOS KANCLERIU

  • 2

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas planuoja kitą savaitę Sankt Peterburge vėl susitikti su Austrijos kancleriu Sebastianu Kurzu.

Tai ketvirtadienį žurnalistams pranešė prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas, kuriuo remiasi „Interfax“.

„Taip, yra“, - atsakė D. Peskovas į klausimą, ar Rusijos prezidento darbo grafike kitai savaitei yra susitikimas su Austrijos kancleriu.

Anksčiau prezidento padėjėjas Jurijus Ušakovas informavo, kad V. Putino ir S. Kurzo derybos numatytos spalio mėnesį Sankt Peterburge.

Tai bus jau ketvirtas Rusijos prezidento ir Austrijos kanclerio susitikimas šiais metais.

Pastarąjį kartą jie susitiko rugpjūčio pabaigoje, kai V. Putinas lankėsi Austrijoje neoficialia dingstimi - jis dalyvavo šios šalies užsienio reikalų ministrės Karin Kneissl vestuvėse. Iškilmės vyko Štirijos federalinėje žemėje, į jas buvo pakviesta apie 100 svečių, tarp jų - Austrijos kancleris S. Kurzas. Renginio dalyvių saugumą užtikrino elitinis Austrijos specialusis dalinys „Cobra“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tarp

Istorija kartojasi pamazu sugryzta 1939 kaip raudonieji su rudaisiais pradeje antraji pasaulini kara renge bendrus paradus austrija su rusija dasidedant vokietijai pamazu gryzta i savo vezes tik tobuliau ir demokratiskiau

Anonimas

Kam cia idomu su kuo sitas susitiks?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS