Kokius D. Trumpo planus sujaukė ryšiai su mafija? | Diena.lt

KOKIUS D. TRUMPO PLANUS SUJAUKĖ RYŠIAI SU MAFIJA?

  • 1

Nekilnojamojo turto magnato, tapusio JAV prezidentu, Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) planams prieš tris dešimtmečius pastatyti Sidnėjuje lošimo namus sukliudė jo konsorciumo „ryšiai su mafija“, rašoma ketvirtadienį paviešintuose dokumentuose.

Dabartinis JAV vadovas 1987-aisiais derėjosi dėl statybų kontrakto drauge su įmone „Kern Corporation“, tačiau Australijos policijai šis sandoris kėlė nerimą, taigi buvo rekomenduota jį nutraukti.

Tuo metu D. Trumpui jau priklausė dveji lošimo namai Atlantik Sityje – „Trump Plaza“ ir „Trump's Castle“ Jungtinėse Valstijose.

„Atlantik Sičio modelis Sidnėjuje būtų abejotinas, ir, mūsų manymu, „Kern“ bei D. Trumpo konsorciumas dėl D.Trumpo ryšių su mafija turėtų būti atmestas“, – sakoma 1987-ųjų balandžio 3-osios Naujojo Pietų Velso policijos tarybos ataskaitoje.

Ketvirtadienį šis dokumentas buvo išslaptintas, ir taip buvo patvirtinta informacija, kurią praėjusį mėnesį paviešino laikraštis „The Australian“.

Visgi daugiau detalių apie galimus D. Trumpo verslo imperijos ryšius su mafija pateikta nebuvo.

Dokumente teigiama, kad konsorciumo planai buvo „turtingi ir patrauklūs“, be to, jis būtų turėjęs galimybių valdyti tuos lošimo namus, tačiau pareigūnai perspėjo, kad jo pamatų sąmatos buvo „nepatikimai pagrįstos“.

Šio projekto galiausiai buvo atsisakyta.

„The Australian“ savo straipsnyje rugpjūtį rašė, kad D.Trumpas tuo metu gyrėsi leidiniui apie savo planus.

„Jei bus pasirinktas mūsų dizainas, jis ne tik bus didžiausias, bet ir pats didingiausias, vienas gražiausių viešbučių visame pasaulyje“, – sakė jis 1987-ųjų vasarį.

Laikraštis citavo vieną neįvardytą verslininką, dalyvavusį tame sandoryje, kuris sakė, kad D. Trumpas apie minėtas rekomendacijas australų policijos tarybos ataskaitoje nieko nežinojo.

„Visi turėjome būti ištirti policijos; mums buvo pasakyta, kad visi turi būti patvirtinti policijos“, – tada teigė jis.

„Planas buvo toks, kad „Kern Corporation“ pastatys lošimo namus, o D. Trumpas juos valdys, nes jis turėjo licenciją ir patirties Atlantik Sityje, – kalbėjo jis. – Nieko nežinojau apie policijos ataskaitą; pirmą kartą girdžiu apie kažkokius ryšius su mafija.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Algis

Jei ne rusai, tai mafija. Jei ne mafija, tai dar kas nors... Kas apie musu Magnolija keltu tokius rupescius..?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS