Kovą popiežius lankysis Maroke | Diena.lt

KOVĄ POPIEŽIUS LANKYSIS MAROKE

  • 1

Popiežius Pranciškus kovo 30–31 dienomis lankysis Maroke, antradienį paskelbė Vatikanas.

Pontifikas „priėmė karaliaus Mohammedo VI (Mohamedo VI) ir vyskupų kvietimą“ apsilankyti šioje Šiaurės Afrikos valstybėje, kurios gyventojai daugiausia išpažįsta islamą, sakoma Šventojo Sosto pranešime.

81 metų Pranciškus bus antrasis popiežius, apsilankęs Maroke. 1985 metais įvykęs pontifiko Jono Pauliaus II vizitas šioje šalyje buvo laikomas galimybe nutiesti tiltų tarp musulmonų ir krikščionių.

„Velionio popiežiaus vizitas į Maroką prieš daugiau kaip 30 metų sulaukė žiniasklaidos dėmesio, nes tai buvo pirmas kartas, kai Romos pontifikas buvo pakviestas į musulmonišką šalį valstybės vadovo, o ne vietos bažnyčios (vadovo)“, – rašoma religinės interneto svetainės „Cruxnow“ straipsnyje.

Kiek mažiau nei procentas Maroko gyventojų yra krikščionys.

Pranciškus jau yra aplankęs kelias musulmoniškas valstybes: Turkiją 2014-aisiais, Azerbaidžaną 2016-aisiais ir Egiptą 2017-aisiais.

Marokas kol kas yra vienintelė šalis, esanti kitų metų popiežiaus oficialiai patvirtintų kelionių plane. Manoma, kad Pranciškus 2019-aisiais taip pat turėtų apsilankyti Bulgarijoje, Japonijoje, Madagaskare, Mozambike ir Rumunijoje.

Vatikanas nurodė popiežiaus vizito Maroke planą paskelbsiantis kiek vėliau.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Džihadistams iki popiežiaus prieit Vatikane per sunku?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS