Kremlius: Rusija neturi Baltarusijos prisijungimo planų | Diena.lt

KREMLIUS: RUSIJA NETURI BALTARUSIJOS PRISIJUNGIMO PLANŲ

  • 3

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, jog Rusija neturi Baltarusijos prisijungimo planų.

Atsakydamas į atitinkamą žurnalistų klausimą D. Peskovas pabrėžė: „Daug kalbėti apie tai nereikia – pakanka prisiminti 1999 metus, dokumentą, kurio pagrindu mes – Rusija ir Baltarusija – tapome sąjungine valstybe“.

Jo žodžiais, šiuo dokumentu „numatyti tam tikri etapai, žingsniai integravimosi kelyje“.

„Be abejo, apie bet kokį prisijungimą ir panašiai, kalbos nėra. Tai – veikiau abipusis judėjimas vienas link kito, o ne vienpusis judėjimas“, – sakė Rusijos prezidento atstovas spaudai.

Šią savaitę Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka dukart lankėsi Kremliuje – gruodžio 25-ąją ir 29 dieną. Skelbta, jog pagrindinės jo derybų su V. Putinu temos buvo Sąjunginės valstybės sutarties įgyvendinimas bei taip vadinamas „mokesčių manevras“ Rusijos naftos sektoriuje, dėl kurio Baltarusija teigia kasmet patirsianti milijardinių nuostolių ir reikalauja juos kompensuoti.

Jokios oficialiosios informacijos apie šių derybų rezultatus nebuvo, o V. Putinas šeštadienį vakare pareiškė, jog A. Lukašenka išskubėjo į Minską, atsisakęs jo pasiūlymo sužaisti ledo ritulį Raudonojoje aikštėje išlietoje čiuožykloje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

whufaikeenees

jei neturi,tai blogai,tik kruvoje jega butu

Stasys

Kokio dar susijungimo reikia,kad jos jau susijunge ir Baltarusija jau seniai Rusijos kiseneje sedi ,kas stato atomine el. Ssudarineja visokias sutartis ,turi bendru interesu ir kas sveciuojasi Lukasenkos teviskeje ,santykiai kone broliski rusu bazes bus Baltarusijoje,tai ko dar reikia,

ane?

Ką reiškia neturi? Juk oficialiai Rusija ir Baltarusija yra sąjunginės respublikos su visa iš to išplaukiančia perspektyvas(bendra valiuta, sienų panaikinimas, biudžetas ir t.t)laikantis jų bendrų susitarimų anksčiau ar vėliau Baltarusija turėtų susilieti su Rusija.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS