Kremlius: svarbu neiškraipyti V. Putino iniciatyvos dėl taikdarių misijos Ukrainoje | Diena.lt

KREMLIUS: SVARBU NEIŠKRAIPYTI V. PUTINO INICIATYVOS DĖL TAIKDARIŲ MISIJOS UKRAINOJE

  • 7

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pirmadienį perspėjo neiškraipyti Rusijos iniciatyvos dėl taikdarių dislokavimo Rytų Ukrainoje ir pareiškė, jog jos sėkmė priklausys nuo Ukrainos ir Jungtinių Valstijų pozicijos šiuo klausimu.

„Prezidentas Vladimiras Putinas ir Maskva imasi tarptautinių konflikto sureguliavimo pastangų. Maskva yra viena iš šalių laiduotojų Minsko susitarimuose, kurie, kaip žinote, nėra vykdomi dėl Kijevo nepasiruošimo ir nenoro vykdyti tuos (susitarimų) punktus, kurie surašyti visų suinteresuotų šalių pasirašytuose dokumentuose“, – pareiškė D.Peskovas pirmadienį.

Pirmadienį kalbėdamas apie Rusijos pasiūlymus dėl taikdarių dislokavimo Rytų Ukrainoje, D.Peskovas pareiškė: „Tai buvo prezidento V.Putino iniciatyva, suformuluota (JT Saugumo Tarybos) rezoliucijos projekte. Čia svarbu neiškraipyti Rusijos pasiūlymo esmės. Jame kalbama apie JT misiją, kuri galėtų užtikrinti Donbase (Rytų Ukrainoje) dirbančių ESBO (Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos) misijos darbuotojų saugumą“.

Pasak D.Perskovo, „dabar viskas priklausys nuo to Kijevo ir JAV pozicijos konstruktyvumo“.

V.Putinas rugsėjo 5 dieną paprašė JT Saugumo Tarybos priimti sprendimą dėl lengvai ginkluotų tarptautinių pajėgų dislokavimo rytinėje Ukrainoje, siekiant padėti užtikrinti ESBO stebėtojų apsaugą, ir pavedė Rusijos užsienio reikalų ministerijai paruošti ir JT Saugumo Tarybai pateikti rezoliuciją dėl šių pajėgų dislokavimo.

„Mano nuomone, taikdarių – kas nors juos gali vadinti ne taikdariais, o žmonėmis, kurie užtikrina ESBO misijos saugumą – buvimas yra visiškai tinkamas, ir aš nematau čia nieko blogo. Atvirkščiai, manau, kad tai padėtų išspręsti problemas Ukrainos pietryčiuose“, – pareiškė V.Putinas spaudos konferencijoje po BRICS valstybių – Brazilijos, Rusijos, Indijos, Kinijos ir Pietų Afrikos Respublikos (PAR) – viršūnių susitikimo Pietų Kinijoje.

Rusijos vadovas pabrėžė, kad bet kokios pajėgos turėtų tik „užtikrinti saugumą“ ESBO beginklei misijai.

Tarptautinių pajėgų veikimo zona turėtų būti ties Ukrainos karius ir Rusijos palaikomus separatistus skiriančia „demarkacine linija“ ir jos turėtų būti įvestos tik atitraukus sunkiąją ginkluotę, tvirtina V.Putinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

...

Keistai per radiją VIS kraujo reikalauja - AR reikia suprast kad ruošiamasi Donbaso puolimui, ar ne dėl to ten taikdariai nepageidautini?

Anonimas

reikia taikdariu pagal siena su rusija ir tarp kremliaus samdiniu. Nes kad koks bukas ir ginkluotes nepatektu.Ir kad nebutu rusijos taikdariuose..Nes kitaip bereiksmis reikalas

Vokas

Nedekite to issprogtakio nuotrauku. Ir is vis, kai rasote apie maskolija, geriau nuotrauku nenaudoti... :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS