Kremlius: tolimojo nuotolio raketos ATACMS karo Ukrainoje baigties nepakeis | Diena.lt

KREMLIUS: TOLIMOJO NUOTOLIO RAKETOS ATACMS KARO UKRAINOJE BAIGTIES NEPAKEIS

  • 0

Kremlius ketvirtadienį pareiškė, kad Ukrainos galimybė įsigyti tolimojo nuotolio ginklų, įskaitant Jungtinių Valstijų suteiktas raketas ATACMS, iš esmės nepakeis jau trečius metus vykstančio karo baigties.

„Jungtinės Valstijos tiesiogiai dalyvauja šiame konflikte. Jos siekia padidinti savo jau tiekiamų ginklų sistemų [veikimo] nuotolį. Tai iš esmės nepakeis specialiosios karinės operacijos rezultatų“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, pavartodamas Maskvos terminą karui Ukrainoje pavadinti.

Jungtinės Valstijos kovo mėnesį slapta Ukrainai išsiuntė ilgojo nuotolio raketų ATACMS, trečiadienį pranešė JAV valstybės departamentas.

Priduriama, kad ATACMS buvo įtrauktos į kovo mėnesį paskelbtą pagalbos Ukrainai paketą, tačiau tai nėra susiję su JAV Kongreso antradienį patvirtinta beveik 61 mlrd. JAV dolerių (57,3 mlrd. eurų) karinės pagalbos Kyjivui parama.

Žinia apie Ukrainai pristatytas ATACMS pasirodė tuo metu, kai JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) pasirašė teisės aktą, kuriuo leidžiama teikti Ukrainai labai reikalingą karinę paramą ir paskelbė, kad Vašingtonas per kelias valandas pradės siųsti naują pagalbą Kyjivui.

95 mlrd. dolerių (89,1 mlrd. eurų) paketas, į kurį taip pat įtraukta pagalba Izraeliui ir Taivanui bei priemonė, galinti uždrausti programėlės „TikTok“ veikimą JAV, priimtas po ilgus mėnesius trukusio delsimo. Per tuos mėnesius Ukrainos pajėgoms pritrūko šaudmenų, jos patyrė nesėkmių mūšio lauke.

Gairės: Kremlius, karas Ukrainoje, JAV, ATACMS, Joe Bidenas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS