Krizės apimta Venesuela nusprendė kurti virtualią valiutą | Diena.lt

KRIZĖS APIMTA VENESUELA NUSPRENDĖ KURTI VIRTUALIĄ VALIUTĄ

  • 1

Kovodama su Jungtinių Valstijų ekonomine blokada, Venesuela nusprendė kurti virtualią valiutą, paskelbė šalies prezidentas Nicolas Maduro.

Naująją valiutą – petrą – rems Venesuelos dujų ir naftos atsargos bei auksas ir deimantai, savaitinėje televizijos laidoje sakė prezidentas.

„Tai mums leis žengti link naujų tarptautinio finansavimo formų mūsų šalies ekonominiam ir socialiniam vystymuisi“, – teigė N. Maduro.

Valdžia taip pat paskelbė apie „blockchain observatorijos“ kūrimą – tai esą bus platforma, skirta pirkti ir parduoti virtualią valiutą.

Venesuela pastaraisiais metais atsidūrė itin gilioje krizėje – šaliai sunkiai sekasi aptarnauti savo skolą, o kreditoriai ir reitingų agentūros paskelbė, kad Venesuela bei jos valstybinė naftos įmonė PDVSA yra dalinio defolto stadijoje.

N. Maduro dėl to kaltina JAV rugpjūtį įvestas sankcijas, pagal kurias Jungtinių Valstijų piliečiai negali pirkti naujai išleistų Venesuelos valstybės ir PDVSA obligacijų.

Per pastaruosius metus Venesuelos bolivaras juodojoje rinkoje dolerio atžvilgiu krito 95,5 proc.

Savo ruožtu virtualiosios valiutos Venesuelai nėra naujiena – specialistai šią šalį laiko itin palankia vieta bitkoinų kasybai mažomis išlaidomis. Manoma, kad dešimtys tūkstančių žmonių šalyje, siekdami apsisaugoti nuo infliacijos, užsiima bitkoinų kasyba, vėliau pajamas iš kasybos keisdami į dolerius arba daugiau bitkoinų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Che: " Manoma, kad dešimtys tūkstančių žmonių šalyje, siekdami apsisaugoti nuo infliacijos, užsiima bitkoinų kasyba, vėliau pajamas iš kasybos keisdami į dolerius arba daugiau bitkoinų" - kam keisti į USD, kai galima iškart konvertuot į SAVO valiutą... kas reikš bitkoinų bankrotą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS