Krymo lyderis į Indiją vyko kaip V. Putino delegacijos narys | Diena.lt

KRYMO LYDERIS Į INDIJĄ VYKO KAIP V. PUTINO DELEGACIJOS NARYS

  • 7

Krymo lyderis atvyko į Indiją kaip Rusijos prezidento Vladimiro Putino delegacijos narys, sakydamas, kad sieks pritraukti investuotojų į Maskvos aneksuotą Ukrainai priklausantį pusiasalį.

Maskva kovą atplėšė tą Juodosios jūros pusiasalį nuo Ukrainos, kai anksčiau šiais metais Kijeve buvo nuverstas Kremliaus palaikomo lyderio režimas ir į valdžią atėjo provakarietiška vyriausybė. Dėl tos krizės Rusijos santykiai su Vakarų šalimis pablogėjo labiausiai nuo Šaltojo karo pabaigos, o JAV ir Europa paskelbė sankcijas Maskvai.

Indija nesutinka prisidėti prie Vakarų šalių sankcijų Rusijai, o V.Putinas atvyko į Delį, siekdamas naudingų susitarimų dėl branduolinės energetikos plėtros, taip pat prekybos nafta, dujomis ir netgi deimantais su ilgamete Maskvos partnere.

Krymo lyderis Sergejus Aksionovas, kuris spalį buvo išrinktas regiono parlamento, savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ nurodė, kad atvyko į Indiją trečiadienį kaip „prezidento Vladimiro Putino vadovaujamos delegacijos narys“.

S.Aksionovas pridūrė, kad pasirašė bendradarbiavimo memorandumą su organizacija „Indijos ir Krymo partnerystė“.

Tas memorandumas yra „reikšmingas Krymui, naujam Rusijos regionui“, jis sakė valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“.

„Tas dokumentas padės ilgalaikiam ir abipusiai naudingam bendradarbiavimui įvairiose srityse – pradedant mašinų gamyba, farmacija, žemės ūkiu ir turizmu, baigiant IT, mikroelektronika ir mokslo parkų kūrimu.“

S.Aksionovas susitiko su Indijos verslo lyderiais viename prabangiame viešbutyje, siekdamas „išplėsti verslo kontaktus ir pagilinti ekonominį bendradarbiavimą“ tarp Krymo ir Indijos, sakoma Rusijos ambasados pranešime.

Gairės: Sergejus Aksionovas, Krymas, indijos rinka, Vladimiras Putinas, Ukraina, Juodosios jūra, karas Ukrainoje, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Laisvės kovotojas

Niekas nesako kad Krymas bus pigus Rusijai. Po daugiau negu 20 metu ukrainos pamirsta krasta reikes daug ka restauruoti, statyti ir taisiti. Rusija turi biudzeta sudariusi iki 2020 metu Krymui. Sankcijos pasunkyna visa procesa. Bet tai tik veikia i BRICS saliu suartejima ir pagreitina ju bendradarbevima. O kas daugiausiai pralose? ES! Nes negali investuoti i viena is graziausiu ir perspiktiviausiu regionu europoje.

RUSUI

Duok Dieve, kad užtektų Rusijai pinigų. Pamatysime ką jie valgys pavasarį. Kol kas Rusijoje vyksta viskas pagal principą "Penkmetį per ketverius metus " arba kaip anuomet "nukreipkime Sibiro upes į pietus". Kol kas tik kalbos. Ir daug kalbų. Kad karvė duotų pieno , jai užauginti būtini TRYS metai.

RUSAS

Rusijoj uzteks pinigu Krymui,nepergyvenkit.Rusija ne eurokolchozas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS