Kuboje tūkstančiai reiškė paramą gėjų teisėms | Diena.lt

KUBOJE TŪKSTANČIAI REIŠKĖ PARAMĄ GĖJŲ TEISĖMS

Tūkstančiai žmonių šeštadienį žygiavo per Havaną reikšdami paramą gėjų teisėms ir dalyvavo simbolinėje santuokos ceremonijoje, kurią organizavo prezidento Raulio Castro (Raulio Kastro) duktė Mariela.

Mojuodami Kubos ir vaivorykštės vėliavomis demonstrantai ragino suteikti lygybę ir santuokos teises Kubos lesbiečių, gėjų, biseksualų ir translyčių (LGBT) bendruomenei – aštuntąją Nacionalinę dieną prieš homofobiją.

„(Privalome) užtikrinti, kad Kubos visuomenė kaip visuma būtų jautri šiems klausimams, apsišvietusi ir suprastų“, – sakė Mariela Castro, kuri yra seksologė ir garsi kovos už LGBT teises aktyvistė.

Ji sakė, kad šia demonstracija taip pat buvo rodoma „dvasinė parama“ gėjų teisėms šioje komunistinėje valstybėje.

„Privalome ir toliau kelti triukšmą ir stumti šiuos klausimus“, – sakė ji per mitingą, kurio metu kelios poros surengė simbolines santuokos ceremonijas.

Gėjų santuokos Kuboje visa dar yra nelegalios, nors M.Castro seniai kovoja už jų legalizavimą.

Viena pora, Mimi ir Ivon, dalyvavo simbolinėje jungtuvių ceremonijoje, kuriai vadovavo protestantų pastorius.

„Pažadu būti ištikima ir niekada neleisti kitiems santykiams sunaikinti sąjungos, kurią kuriame“, – žvelgdama į savo partnerę pasakė Ivon.

„Ivon, aš pažadu ... tau savo ištikimybę ir visą savo meilę, iš visos širdies Dievo akivaizdoje“, – atsakė Mimi, miniai sveikinant porą.

Pastorius Cary Jacksonas (Keris Džeksonas) atvyko iš Niujorko dalyvauti demonstracijoje ir pademonstruoti savo paramą Kubos LGBT bendruomenei.

Miniai džiugiai skandavo „Socializmas – taip! Homofobija – ne!“ ir žygiavo aidint afrikietiškiems būgnams.

Homoseksualistai Kuboje buvo persekiojami valdant ankstesnei Fidelio Castro (Fidelio Kastro), kuris į valdžią atėjo per 1959 metų Kubos revoliuciją, vyriausybei.

7-ajame dešimtmetyje homoseksualistai Kuboje būdavo siunčiami į darbo stovyklas ir toliau susiduria su diskriminacija nepaisant Marielos Castro, Fidelio dukterėčios, pastangų pakeisti dėdės ir tėvo vyriausybių politiką.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

brrrrrr

Net kuba žengia kartu su normaliomis valstybėmis, o Lietuva kaip buvo Julijos Žemaitės laikų proteliu, taip ir liko. Šiaip žmonės savo atsilikimo gėdijasi...

a

p...... planeta

Nezabitauskas

Tai veikia tie, kas nenori JAV ir Kubos suartėjimo. Tikimasi, kas pasibjaurėjusi katalikiška Kubos visuomenė geriau norės likti izoliuota, negu būti ta liga apkrėsta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS