„Lactalis“ salmoneliozės skandalas paveikė jau 83 valstybes | Diena.lt

„LACTALIS“ SALMONELIOZĖS SKANDALAS PAVEIKĖ JAU 83 VALSTYBES

  • 0

Salmoneliozės skandalas, kurio epicentre atsidūrė Prancūzijos pieno mišinių kūdikiams gamintoja „Lactalis“ – viena didžiausių pasaulyje pieno produktų gamintojų, paveikė jau 83 šalis, kuriose iš prekybos išimta 12 mln. dėžučių pieno mišinių, interviu Prancūzijos žiniasklaidai pranešė šios gamintojos vadovas sekmadienį.

„Privalome atsižvelgti į šios operacija mastą: paveikta daugiau kaip 12 mln. dėžučių“, – sakė Emmanuelis Besnier (Emanuelis Benjė), dar pridurdamas, kad platintojams nebereikia tikrinti, kuri produkcija yra užkrėsta.

„Būtina pašalinti nuo lentynų viską“ – pabrėžė jis ir pažadėjo, kad nukentėjusioms šeimoms bus kompensuota.

Prancūzijoje nustatyti 35 atvejai, kai salmonelioze susirgo pieno mišinių valgę kūdikiai, dar vienas atvejis nustatytas Ispanijoje, kitas tiriamas Graikijoje.

Kaip skelbta anksčiau, Prancūzijos maisto saugos inspektoriai nesugebėjo užfiksuoti salmoneliozės užkrato „Lactalis“ gamykloje likus trims mėnesiams iki bendrovės sprendimo atšaukti nemažai savo produkcijos dėl salmoneliozės pavojaus.

„Lactalis“ – viena didžiausių pasaulyje pieno produktų gamintojų – aptiko salmonelių savo gamykloje Kraone, Prancūzijos šiaurės vakaruose, per patikrą rugpjūtį ir lapkritį, tačiau apie tai tarnybų neinformavo.

O rugsėjį patikrą atlikę maisto saugos inspektoriai nieko neaptiko ir paskelbė išvadą, kad gamykla atitinka higienos reikalavimus, skelbė tiriamosios žurnalistikos leidinys „Canard Enchaine“.

Ir tik po trijų mėnesių, kai susirgo kelios dešimtys kūdikių, maitintų „Lactalis“ mišiniais, Sveikatos apsaugos ministerija pradėjo skambinti pavojaus varpais. Gruodžio 2 d. nacionalinio kovos su sukčiavimu biuro pareigūnai patikrino vieną gamybos liniją ir aptiko užkratą.

„Lactalis“ buvo priversta atšaukti iš rinkos produkcijos, kuri buvo pagaminta šioje gamykloje nuo vasario 15 d. Dėl užkrato kompanija kaltino atliktus remonto darbus. Gamykla neveikia nuo gruodžio 8 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS