Latvijoje buvę KGB agentai negalės kandidatuoti visuotiniuose rinkimuose? | Diena.lt

LATVIJOJE BUVĘ KGB AGENTAI NEGALĖS KANDIDATUOTI VISUOTINIUOSE RINKIMUOSE?

  • 6

Latvijos valdančiosios koalicijos partijos išreiškė palaikymą Nacionalinio aljanso siūlymui uždrausti buvusiems KGB agentams ir informatoriams kandidatuoti visuotiniuose rinkimuose.

Nacionalinio aljanso vicepirmininkas Janis Dombrava ir premjeras Maris Kučinskis iš Žaliųjų ir valstiečių sąjungos (ZZS) apie tai žurnalistams pranešė po pirmadienį įvykio valdančiosios koalicijos partijų susitikimo.

Šiuo metu galiojantis įstatymas draudžia kandidatuoti rinkimuose asmenims, buvusiems kadriniais Sovietų Sąjungos ar užsienio saugumo, žvalgybos ar kontržvalgybos tarnybų darbuotojais. Nacionalinis aljansas siūlo sąrašą praplėsti ir į jį įtraukti buvusius Sovietų Sąjungos KGB agentus bei informatorius.

Pranešama, kad Latvijos parlamentas vasario pradžioje perdavė komitetams svarstyti siūlymą uždrausti buvusiems KGB agentams bei informatoriams kandidatuoti vietos rinkimuose.

Siūlomų pataisų tikslas – ginti Latvijos demokratinę santvarką, nacionalinį saugumą ir teritorinį vientisumą, pažymi įstatymo projekto autoriai, dauguma kurių yra Nacionalinio aljanso nariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

pas mus pati didžiausia kgbistė valstybei vadovauja ir jau baigia sunaikint valstybę ir nieko

NA NA

o pas mus Lietuvoje visi buvę kgbistai ir komunistai sulindo ne tik seimą ,bet ir valdo kgb archyvus ,juos užslaptino 75 m ,dezinformuoja ir naikina Lietuvą ,nes turim prezidentę ,kuri komunistų partijoje kovojo savo mažą karą ,ir turi išsikovojusi leningrado mokyk,oje juodą diržą ,,,sėkmės, čia Lietuva ,čia čiut nebuvo jeruzalė ,,,

LIETUVOJE

gales kandidatuoti visuotiniuose rinkimuose ISIMTINAI TIK DIRBE KGB STRUKTUROSE KADRINIAI IR REZERVO KARININKAI ,TAIP PAT IR NUSIPELNE TURINTYS ILGAMETY DARBO STAZA KGB STUKACIAI..., visiems kitiems kelias y rinkimus uzdraustas ,arba galit bandyt bet busit kaip mat apsikti nuo galvos iki koju spaudoje arba uzves bylas prokuratura ....po rinkimu paleis,.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS