Latvijoje įsikurs Šiaurės Europai skirtų kiniškų prekių logistikos centrai? | Diena.lt

LATVIJOJE ĮSIKURS ŠIAURĖS EUROPAI SKIRTŲ KINIŠKŲ PREKIŲ LOGISTIKOS CENTRAI?

  • 0

Latvijoje galėtų įsikurti Šiaurės Europai skirtų Kinijos prekių logistikos centrai, pareiškė Latvijos susisiekimo ministerijos atstovas.

"Kinijos prekės Šiaurės Europos ir Baltijos šalims, turinčioms 26 mln. gyventojų, gali būti tiekiamos per sandėlius Latvijoje, kuri turi palankias tam sąlygas", - Latvijos radijui sakė Susisiekimo ministerijos Tranzito politikos departamento vadovas Andris Maldupas.

"Prekės iš Kinijos į Europą gabenamos laivais, nes taip pigiau. Tačiau jūra jos iki Europos keliauja 40-45 dienų, o traukiniais būtų greičiau - per 15 dienų. Pagalvokite, kiek kompiuterių reikia pakrauti į jūrinį konteinerį ir kokie pinigai taip įšaldomi. Šios prekės geležinkeliais, per sandėlius Latvijoje vartotojus pasiektų žymiai greičiau", - pridūrė A.Maldupas.

Jis pabrėžė, jog Kinijos įmonės domisi ne tik "Rail Baltica" projektu, bet ir strateginio investuotojo laukiančia skrydžių bendrove "Air Baltic", taip pat tiesioginių skrydžių iš Kinijos į Latviją galimybėmis.

Pirmadienį Rygoje įvyksiančio 16+1 formato Vidurio ir Rytų Europos šalių bei Kinijos susisiekimo ministrijų vadovų pirmojo pasitarimo darbotvarkėje - konteinerių pervežimai iš Kinijos į Europą ir atgal.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS