Latvijos kabelinės televizijos operatoriams – įspėjimas dėl „Rossija 24“ turinio | Diena.lt

LATVIJOS KABELINĖS TELEVIZIJOS OPERATORIAMS – ĮSPĖJIMAS DĖL „ROSSIJA 24“ TURINIO

  • 1

Latvijos Nacionalinė elektroninės žiniasklaidos taryba nusiuntė Latvijos kabelinės televizijos operatoriams laišką, kuriame perspėja dėl pažeidimų Rusijos televizijos kanalo „Rossija 24“ transliuojamame turinyje, pranešė tarybos atstovai.

Nacionalinės elektroninės žiniasklaidos tarybos stebėsenos centras nustatė, kad „Rossija 24“ vėlyvo vakaro naujienų laidose buvo šališkai pateikiama ir iškraipoma informacija, pavyzdžiui, buvo tvirtinama, kad Latvija planuoja kurti koncentracijos stovyklas vadinamajai penktai kolonai, televizijos debatų dalyvių interpretacijas ir prielaidas pateikiant kaip faktus.

Stebėsenos centras padarė išvadą, kad minėta laida yra šališka ir nesilaiko būtino nešališkumo.

Kadangi „Rossija 24“ nepriklauso Europos Sąjungos (ES) jurisdikcijai, tą kanalą retransliuojančio operatoriaus pareiga yra užtikrinti, kad jos laidos atitiktų Latvijos įstatymus, nurodė Nacionalinė elektroninės žiniasklaidos taryba.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o Lietuvoje

BMA("Baltic Media Aliance"),siekdamas geresnių derybų rezultatų ir finansinės naudos,vienšališkai atjungė kai kuriuos savo retransliojamus TV kanalus "Balticum" operatoriui.Bent jau tokius skelbimus mato "Balticum" vartotojai vietoje kai kurių rusiškų kanalų. O kiek kartą buvo "Balticum" prašyta išmesti kai kuriuos idiotiškus rusiškus kanalus ir vietoje jų įjungti kažką normalesnio! Šis įvykis verčia manyti,kad pats "Balticum" operatorius labai nori retransliuoti kvailus rusiškus kanalus ir dėl to net patiria BMA šantažą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS