Latvijos „Swedbank“ vadovas: bankas daro viską, kad užkirstų kelią pinigų plovimui | Diena.lt

LATVIJOS „SWEDBANK“ VADOVAS: BANKAS DARO VISKĄ, KAD UŽKIRSTŲ KELIĄ PINIGŲ PLOVIMUI

„Swedbank“ daro viską, kas įmanoma, kad neleistų per banką plauti pinigų, teigia Latvijos „Swedbank“ valdybos pirmininkas Reinis Rubenis.

Pernai „Swedbank“ Latvijoje atliko 372 mln. bankinių operacijų, o 760 atvejų informacija apie galimus pažeidimus buvo perduota atsakingoms institucijoms, interviu Latvijos naujienų agentūrai LETA sakė R. Rubenis.

Bankų atsakomybės dėl įtartinų klientų operacijų, kurios vadinamos galimu pinigų plovimu, klausimas ypač sustiprėjo po „Swedbank“ pinigų plovimo skandalo, tikino jis.

„Laukiame švedų teisėsaugos tyrimų išvadų, esame atviri bendradarbiavimui ir pasiruošę padėti tyrimui, jei reikės pagalbos iš Latvijos“, - kalbėjo Latvijos „Swedbank“ valdybos pirmininkas.

Laukiame švedų teisėsaugos tyrimų išvadų, esame atviri bendradarbiavimui ir pasiruošę padėti tyrimui, jei reikės pagalbos iš Latvijos.

Pasak R. Rubenio, „Swedbank“ labai rimtai vertina pinigų plovimo grėsmę ir tęsia investicijas į paslaugų plėtrą, taip įnešdamas savo indėlį į Latvijos ekonomiką. R. Rubenis taip pat sakė esąs tikras dėl to, kad tyrimo dėl pinigų plovimo eigoje pavyks įrodyti, kad „Swedbank“ niekada nepalaikė jokių neteisėtų ar įtartinų klientų veiksmų.

Jis pažymėjo, kad pastaraisiais metais kovoje su pinigų plovimu vyko didžiulės permainos - tiek įstatymuose, tiek priežiūroje, tiek ir bankų veikloje. R. Rubenis patikino, kad „Swedbank“ taip pat papildomai investavo į pinigų plovimo prevenciją, o tai esą rodo, kad bankas daro viską, kad užkirstų kelią pinigų plovimui.

„Norėtųsi sukurti sistemą, kuri padarytų pinigų plovimą neįmanomu, tačiau net teoriškai tai būtų įmanoma tik tuo atveju, jei visos pasaulio šalys suvienodintų savo priežiūros standartus ir glaudžiai bendradarbiautų“, - sakė Latvijos „Swedbank“ vadovas.

Kiekvieno banko atsakomybė esą yra aptikti įtartinus mokėjimus ir apie tai pranešti priežiūros tarnyboms, o būtent dėl to „Swedbank“ nuolat atnaujina savo IT sistemas ir apmoko darbuotojus, sakė R. Rubenis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tai

Greiciau nukapoti galus ir nekaltomis akytemis toliau apiplesineti savo indelinikus

...

Chm: "Latvijos „Swedbank“ vadovas: bankas daro viską, kad užkirstų kelią pinigų plovimui" - teisingiau: 'Darom VISKĄ kad tik pridengtume vykstantį pinigų plovimą'.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS