Latvijos vyriausybė pritarė keturių sraigtasparnių „Black Hawk“ pirkimui | Diena.lt

LATVIJOS VYRIAUSYBĖ PRITARĖ KETURIŲ SRAIGTASPARNIŲ „BLACK HAWK“ PIRKIMUI

  • 2

Latvijos ministrų kabinetas antradienį pritarė keturių sraigtasparnių „Black Hawk“ pirkimui už 175 mln. eurų iš Jungtinių Valstijų, naujienų agentūrai BNS patvirtino Latvijos gynybos ministerija.

Siekiant užtikrinti finansavimą ir pradėti pirkimo procesą, ministrų kabinetas nusprendė padidinti Gynybos ministerijos ilgalaikius finansinius įsipareigojimus 2023 ir 2024 metams maždaug 80 milijonų eurų.

Sraigtasparnių pirkimas vykdomas pagal JAV užsienio karinio finansavimo (FMF) programą, pasirašius tarpvyriausybinį susitarimą su Jungtinėmis Valstijomis dėl keturių naujų vidutinio dydžio bendrosios paskirties sraigtasparnių „UH-60M Black Hawk“ pirkimo.

Pasirašius tarpvyriausybinį susitarimą Nacionalinės ginkluotosios pajėgos gaus sraigtasparnius, jiems skirtą įrangą ir montavimo paslaugas, pilotų, įgulos narių ir techninio personalo apmokymą, atsarginių dalių ir techninį aptarnavimą, visą techninę dokumentaciją ir programinės įrangos licencijas. Prie šios sutarties finansavimo gali prisidėti ir JAV paramos programos.

Latvijos ginkluotosios pajėgos pirmuosius sraigtasparnius turėtų gauti 2021 metais.

„Pakeisti sraigtasparnius yra iš esmės svarbu. Orlaiviai bus naudojami ne tik įvairioms karinėms reikmėms, bet ir civilinėms operacijoms, visuomenės poreikiams“, – nurodė Latvijos gynybos ministras Raimondas Bergmanis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ainis

Lietuva irgi galetu nusipirkti dronu,kurie naikintu prieso tankus.O ir kokiu 10 tanku praverstu pradziai,bent jau kariskius apmokyti jais naudotis.O vietoj malunsparniu,tikslingiau butu nusipirkti prieslektuvines ginybos priemoniu,nors jos brangiai kainuoja.

Zelemunčikas

Prieš lietuviškus Borisovo MI-8,tai tik skėriai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS