Latvių ministras neatmeta galimybės, kad didės nelegalios migracijos iš Rusijos spaudimas | Diena.lt

LATVIŲ MINISTRAS NEATMETA GALIMYBĖS, KAD DIDĖS NELEGALIOS MIGRACIJOS IŠ RUSIJOS SPAUDIMAS

  • 0

Latvijos vidaus reikalų ministras Rihardas Kozlovskis (Richardas Kozlovskis) televizijai TV3 duotame interviu trečiadienį ryte teigė, kad atsižvelgiant į tai, jog pastarosiomis dienomis Suomijoje padaugėjo nelegalių imigrantų iš Rusijos, panašaus scenarijaus negalima atmesti ir Latvijoje.

Jis pripažino, kad Vidaus reikalų ministerija žino apie situaciją ir stebi, kas vyksta pasienyje su Rusija kitose Baltijos šalyse ir Suomijoje. Latvijos pasienyje su Rusija nelegalios migracijos keliamas spaudimas kol kas nedidėja, tačiau neatmetama galimybė, kad taip gali atsitikti.

„Tai yra naujas būdas, kuriuo vėl gali būti daromas spaudimas, tai yra per pasienio kontrolės punktus. (...) Negalime to atmesti, esame vienoje valtyje su visais kolegomis“, – sakė R. Kozlovskis.

Suomijoje pastaruoju metu padaugėjo nelegalių imigrantų, atvykstančių per Rusiją, kaip rodo oficiali statistika.

Suomijos ir Rusijos pasienio tarnybos daugelį metų bendradarbiavo, kad užkirstų kelią neteisėtam sienos kirtimui. Tačiau dabar Rusija pakeitė savo ankstesnę politiką ir leidžia nelegaliems imigrantams tęsti kelionę į Suomiją, nors jie neturi galiojančių kelionės dokumentų, antradienį Suomijos visuomeninis transliuotojas YLE citavo vidaus reikalų ministrę Mari Rantanen.

„Akivaizdu, kad šiems žmonėms padedama pasiekti sieną. Atrodo, kad tai labai apgalvotas sprendimas, – spaudos konferencijoje žurnalistams teigė Suomijos ministras pirmininkas Petteri Orpo (Peteris Orpas). – Vyriausybės žinia aiški – turime į tai žiūrėti rimtai ir saugoti savo sienos saugumą.“

M. Rantanen spaudos konferencijoje sakė, kad vyriausybė svarsto galimybę sumažinti sienos perėjimo punktų skaičių arba įsteigti centralizuotus pasienio kontrolės punktus. Taip pat galimas visiškas sienos uždarymas, tačiau kol kas vyriausybė neketina imtis griežčiausių priemonių, pridūrė ministrė.

Ji negalėjo paaiškinti staigaus Rusijos politikos pasikeitimo.

„Galbūt [Rusijos pareigūnus] kažkas suerzino Suomijos veiksmuose. Reikia klausti rusų valdžios, – teigė M. Ratanen. – Tikimės, kad Rusija grįš prie ankstesnės politikos.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS