Leiboristai remia reikalavimą surengti naują referendumą dėl „Brexito“ | Diena.lt

LEIBORISTAI REMIA REIKALAVIMĄ SURENGTI NAUJĄ REFERENDUMĄ DĖL „BREXITO“

Didžiosios Britanijos leiboristai remia reikalavimą surengti antrą referendumą dėl „Brexito“. Tai partija paskelbė pirmadienio vakarą. Tačiau prieš tai leiboristai dar nori pamėginti įtikinti vyriausybę pritarti jų „Brexito“ planams.

Taip tikimasi užkirsti kelią „kenksmingam torių „Brexitui“ Theresos May sandorio, kuris buvo atmestas balsų dauguma, pagrindu“, pareiškime cituojamas leiboristų lyderis Jeremy'is Corbynas.

Pradžioje partija parlamente prašys balsuoti dėl Didžiosios Britanijos pasilikimo Muitų sąjungoje su ES, paskelbė opozicijos vadovas. Jei tam nebus pritarta – o tai dėl balsų santykio Bendruomenių Rūmuose yra tikėtina – leiboristai inicijuos antrąjį referendumą.

Kairysis euroskeptikas J. Corbynas iki šiol vengė tvirtai paremti antrąjį referendumą, tačiau jo niekada neatmetė. Jis buvo už naujus rinkimus, kuriuose tikėjosi pergalės prieš konservatorius.

Leiboristų partijos gretose naujojo „Brexito“ referendumo reikalavimas yra populiarus. Praėjusiomis dienomis leiboristų lyderis sulaukė vis didesnio spaudimo. Keli parlamentarai paliko frakciją parlamente – be kita ko, dėl nepasitenkinimo jo „Brexito“ kursu.

Th. May antradienį ketina informuoti parlamentą apie „Brexito“ pokalbių eigą. ES ir Arabų Lygos viršūnių susitikime Egipte ji buvo nusitekusi optimistiškai, kad išstojimo sutarčiai parlamentas pritars. Šalies skyrybos su ES numatytos kovo 29-ąją.

Th. May su ES išsiderėtą sutartį sausio viduryje Bendruomenių Rūmai atmetė. Dėl to premjerė Briuselyje siekia jos pataisų. Tiesa, pokalbiai iki šiol nebuvo sėkmingi.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kol

nevelu balsuokit o monarchai neuzciaupe burnos daugumai masonu oligarchui ir plordu bei scotlandjardo deka jav zydu spaudziami

JOooo.... matomai reikes tiek ,,,referendumu,,,

kol anglai pagaliau prabalsuos kad nereikia jokio ,,,brexito,,, bet......jau dabar prasiko anglai apie 90 milijardu euru su siuo ,,,brexitu,,,o ,,,exit,,, kainuos dar 150 milijardu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS