Lemtinga diena Rusijai: JAV grasinimai tapo realybe | Diena.lt

LEMTINGA DIENA RUSIJAI: JAV GRASINIMAI TAPO REALYBE

Jungtinės Valstijos pirmadienį išplėtė Rusijai taikomų sankcijų paketą: jis papildytas JAV prekių, kurias galima panaudoti kariniais tikslais, eksporto į Rusiją apribojimais.

Priemonės, apie kurias jau buvo paskelbta anksčiau šį mėnesį, įvestos dėl kaltinimų, kad už buvusio rusų dvigubo agento Sergejaus Skripalio ir jo dukters apnuodijimą kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga yra atsakinga Rusijos valdžia.

JAV nustatė, kad „Rusijos Federacijos vyriausybė naudojo cheminius ginklus pažeisdama tarptautinę teisę arba pasitelkė juos prieš savo piliečius“, sakoma JAV federalinio registro pranešime.

Rusija tokius kaltinimus atkakliai neigia. Dėl šių įtarimų Didžioji Britanija, JAV ir daug kitų Londono sąjungininkių išsiuntė bent po kelis Rusijos diplomatus. Maskva į tai atsakė tuo pačiu, o dabar grasina imtis priemonių ir prieš naująsias Vašingtono sankcijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Žemaitijos kaunietis

Ir visdėlto man neaišku.Jeigu Makronas,kartu su Rusija sukurtų EU ginkluotąsias pajėgas,su kuo kariautume ir ar tos sankcijos Rusijai būtų taikomos EU?

Zelemunčikas

Dabar rusai apribos kelių rūšių vodkės exportą į JAV.Žinosit amerikosai,ką jie gali,kai baruose nebus ruskos vodkos.

Smic

Jis per greit keičiasi, kad kas žinotų tikslų:))))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS